RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: seak
打印 上一主題 下一主題
收起左側

無刷motors一問

Edde 發表於 2007-1-30 03:28:20 | 只看該作者
原帖由 lolman 於 2007-1-30 03:10 發表

你喜歡啦...我就諗住買 LRP + 7.5R or GM 10.5 motor....LRP 有 lipo support... novak 冇....

lipo , 無刷 and charger .... waiting for your report.  
i-Drift 發表於 2007-1-30 20:18:20 | 只看該作者
原帖由 lolman 於 2007-1-30 03:10 發表

你喜歡啦...我就諗住買 LRP + 7.5R or GM 10.5 motor....LRP 有 lipo support... novak 冇....

Novak GTB 係有 Lipo support device, 不過要另外買. $200 左右.
 樓主| seak 發表於 2007-1-30 23:36:28 | 只看該作者
lolman 唔好諗啦,take action 大家都好祈望你個 report
lolman 發表於 2007-1-30 23:54:58 | 只看該作者
原帖由 seak 於 2007-1-30 23:36 發表
lolman 唔好諗啦,take action 大家都好祈望你個 report

未咁快買呀仲諗緊, 我仲攪緊架油雞呀.....你地可以 GOGOGO 先
chinamonkey7 發表於 2007-1-31 07:14:12 | 只看該作者
in the US, the MAMBA MAX are the best brushless system out right now.
lolman 發表於 2007-1-31 15:34:34 | 只看該作者
FYI

今日再出去 kws, 單買到既大 TURN 數 麼打 最盡都係 6.5R (novak), 週街都係 3.5 or 4.5
同埋 LRP Sphere Competition 大約 1700 比起 novak D package 係差唔多價....仲有 novak 7.5 package 個麼打好吸引.......

BTW 千其唔好買個 3.5R 去玩 drift 呀, 因為你係冇可能搭到一個既齒比玩架.....(人地玩 modify 都用到 大過12 , 你諗下你架車最盡可以點搭?)

大約買 7.5 至 10.5 到啦 (都係估計)

Good luck
 樓主| seak 發表於 2007-1-31 22:53:53 | 只看該作者
咁你決定未呀,約齊腳一齊買啦.
gegegum 發表於 2007-1-31 23:49:54 | 只看該作者
呢隻唔知大家又點睇呢?
http://www.castlecreations.com/products/mamba_max.html   

平好多喎!
http://www.rctechonline.com/products/motors/castle_creations/mamba_max/index.html

樓主| seak 發表於 2007-2-1 00:08:05 | 只看該作者
好似好勁又好pro
gegegum 發表於 2007-2-1 00:18:54 | 只看該作者
原帖由 seak 於 2007-2-1 00:08 發表
好似好勁又好pro

最筍係平好多嘛! 對返大約~hk$16xx. 1set!
 樓主| seak 發表於 2007-2-1 00:24:23 | 只看該作者
咁你出手未
gegegum 發表於 2007-2-1 00:27:18 | 只看該作者
高科技o既o野,緊係你先啦! 我幫手做research!
lolman 發表於 2007-2-1 00:55:55 | 只看該作者
mamba 都用得過架...玩 touring D 人話佢快過 novak 4.5 添 (果時未有 3.5)

不過佢個 size 真係望落唔多開胃囉, 好典型既大美國size, 同埋佢係 sensorless 所以唔可以用 novak 同 LRP D 麼打架 (聽講遲D有update先可以用)

仲有佢可以插usb入電腦set 野唔洗係個 esc 度 set, 都有好處架電子野個邊唔洗落咁多鉛

買啦買啦....唔試過點知邊隻好喎....GOGOGO

不過好似香港冇貨
gegegum 發表於 2007-2-1 02:23:24 | 只看該作者
Mamba Max好似又真係大o左d喎!
(ESC overall: 1.9 x 1.3 x 1.2")

登錄/註冊後可看大圖

可能我個人比較鍾意德國o野, 所以我會捒LRP! (不過好貴呀!!!!! )

Deemax 發表於 2007-2-1 09:57:36 | 只看該作者

回復 #34 gegegum 的帖子

個樣有D似膽機
gegegum 發表於 2007-2-1 17:52:13 | 只看該作者
原帖由 lolman 於 2007-1-31 15:34 發表
FYI

今日再出去 kws, 單買到既大 TURN 數 麼打 最盡都係 6.5R (novak), 週街都係 3.5 or 4.5
同埋 LRP Sphere Competition 大約 1700 比起 novak D package 係差唔多價....仲有 novak 7.5 package 個麼打 ...

今日問過novak package 都係~ $1,900. 都幾吸引吓! (比起lrp 連摩打要成~ $2,500), 不過我見唔到有7.5 package喎? 你o係邊間見到?
lolman 發表於 2007-2-2 00:05:57 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2007-2-1 17:52 發表

今日問過novak package 都係~ $1,900. 都幾吸引吓! (比起lrp 連摩打要成~ $2,500), 不過我見唔到有7.5 package喎? 你o係邊間見到?

1900 太貴啦....同我一齊去買啦...我PM 個現金價比你....
Deemax 發表於 2007-2-2 00:09:49 | 只看該作者
原帖由 lolman 於 2007-2-2 00:05 發表

1900 太貴啦....同我一齊去買啦...我PM 個現金價比你....

yeah...yeah...yeah...去洗錢Lu!(但係我冇)

gegegum 發表於 2007-2-2 00:24:39 | 只看該作者
lolman不如你買o左先啦!