RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1345|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

車tyre幾耐換一set

WallaceNg 發表於 2007-1-30 10:57:46 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
你地d飄移呔幾耐會換一次?用咩tyre?
gegegum 發表於 2007-1-30 11:00:30 | 只看該作者
02呔, 3~4排電換1套膠圈!
kelvinblstz 發表於 2007-1-30 11:02:42 | 只看該作者
10排電一套水喉~@o@”
lmf008 發表於 2007-1-30 11:47:36 | 只看該作者
25T  十幾排電一套水喉
kelvinblstz 發表於 2007-1-30 12:33:01 | 只看該作者
玩下姐~經濟為原則
rps136 發表於 2007-1-30 22:58:03 | 只看該作者

回復 #5 kelvinblstz 的帖子

好同意,唔一定要明牌子,最緊要玩得到自己要求,同開心o(水喉呔一樣禁好玩,幾十紋,幾個人份o)
 樓主| WallaceNg 發表於 2007-1-31 09:27:50 | 只看該作者
咁我想問用飄移呔用來玩玩,最多可以用幾耐?因為我唔想再用水喉,得個飄字,行唔到直線同無線位
jellyfish244 發表於 2007-1-31 11:34:52 | 只看該作者

回復 #7 WallaceNg 的帖子

玩4-5set電,就唔得架啦。Set車又麻煩,都係為開心姐,唔好咁破費啦
而且水喉都可以行到直路架,又可以飄好遠。仲唔會有02tire咁(直路飄下唔飄下咁)。
我感覺就係用02tire就等同真車用R tire但係唔夠馬去飄,所以都係水喉好玩D
magic-vtec 發表於 2007-1-31 12:33:44 | 只看該作者
原帖由 jellyfish244 於 2007-1-31 11:34 AM 發表
玩4-5set電,就唔得架啦。Set車又麻煩,都係為開心姐,唔好咁破費啦
而且水喉都可以行到直路架,又可以飄好遠。仲唔會有02tire咁(直路飄下唔飄下咁)。
我感覺就係用02tire就等同真車用R tire但係唔夠馬去飄,所 ...

極為同意...可能水喉既賣相真係差左少少既.....點整都係差d....索性唔整,裝左就算
jellyfish244 發表於 2007-1-31 13:29:33 | 只看該作者

回復 #9 magic-vtec 的帖子

都唔係架,只要好成機D整就可以好靚架啦。我試過做十二隻水喉,做左三個鐘呀,又磨呔肚,又上黑邊,係幾辛苦架,但係見到朋友們用自己做D呔玩,又玩得開心時,都幾滿足架