RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1282|回復: 2
打印 上一主題 下一主題
收起左側

網上買車, 有埋order number, 取貨時先話賣咗比另一個?

loklok1219 發表於 2014-12-13 12:18:57 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟兩日前order咗, 雙星TB04 Pro Ver.2, 最後一架, 有埋order number, 我落完order個網都自動轉咗做out of stock
今朝打上去office confirm order準備取貨時先話件貨已經賣咗比另一個人?!
有無搞錯?咁樣做生意都得嘅?我知我只係買入門車, 唔係乜嘢貴價嘢, 但都唔係咁做生意下話?
thcron 發表於 2014-12-13 13:10:06 | 只看該作者
無論pre-order又好,一律先找哂數先會比你!我已領略其做生意手法兩次,錯過了在街上見現貨又因在此公司已落柯打的關係,最後因我太天真守住合約精神而買唔倒!
brianych 發表於 2014-12-13 15:34:09 來自手機 | 只看該作者

有時啲得一二件時要小心啲,打電話上去攞貨時佢哋先會去check stock. 因為佢哋個inventory system 好似係同大陸share. 你打電話上去時啲職員都會提點吓得一二件貨係可能有機會無因為佢哋入倉揾貨時先知有冇貨係香港嗰倉,同佢都無理由幫你hold貨,又唔知你幾時攞,可能以前有啲人無聊落完單又去唔攞呢.