RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1727|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

JR 9x set怪問題

ykk 發表於 2007-2-14 01:35:39 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今日買左支 JR 9xII  

本來都無事 吳知點樣攪下攪下,  原本顯示 AIL 而家變左 CH2  ,

而 原本顯示 ELE 而家變左 CH3 , 但個 RUD個顯示又無事 wo.....

有無師兄知點可以 set番  CH2顯示番AIL  同 CH3顯示番 ELE 呀  ...救命 :Q :Q
ev1312 發表於 2007-2-14 06:14:57 | 只看該作者
原帖由 ykk 於 2007-2-14 01:35 發表
今日買左支 JR 9xII  

本來都無事 吳知點樣攪下攪下,  原本顯示 AIL 而家變左 CH2  ,

而 原本顯示 ELE 而家變左 CH3 , 但個 RUD個顯示又無事 wo.....

有無師兄知點可以 set番  CH2顯示番AIL ...

9X2 set去HPM機就會顯示AIL,ELE
如果你set左去CCPM機就會顯示CH2,CH3喇
唔使怕喎 ,本身9X2係咁嫁
小步 發表於 2007-2-14 09:47:19 | 只看該作者
由CCPM SET返去normal 就沒事了...KAKKAAA
zifu 發表於 2007-2-14 10:38:44 | 只看該作者
可能set 左mode 3, mode4
 樓主| ykk 發表於 2007-2-16 01:47:47 | 只看該作者
原來真系 set 左 ccpm 就會變顯示  謝謝各位

隻機而家o岩 o岩 攪好  ,再set 番d  data 入去就可以試飛

但奇實 果D hold油門呀 反飛set 系咪可以遲一步先 set呢?

一次過有太多野要學  有D消化吳呢
heliguy 發表於 2007-2-16 02:58:12 | 只看該作者
應該SET HOLD。 V 油門可以唔使住。習慣有事拍HOLD收油。
ev1312 發表於 2007-2-16 06:33:44 | 只看該作者
整好就出黎玩喇!
 樓主| ykk 發表於 2007-2-16 23:47:48 | 只看該作者
整好左 la  .....但一個人唔敢飛  有無人帶下我呀
zifu 發表於 2007-2-17 01:55:41 | 只看該作者
去ykk大把人教你