RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6149|回復: 31
收起左側

10式發售推遲已經個半月,有冇人知咩事?

lau9876547 發表於 2015-2-1 23:54:33 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
等到火起呀
skyhawk 發表於 2015-2-2 00:35:59 | 顯示全部樓層
前日我見到生輝已有靜態賣.  睇怕可能係電子嘢生產問題. IMG_2757.JPG
panerai 發表於 2015-2-2 08:12:37 來自手機 | 顯示全部樓層
朋友e mail 左份 prototype 既 manual 比我
panerai 發表於 2015-2-2 08:22:02 來自手機 | 顯示全部樓層
似乎懸掛與 tamiya Pershing 設計相近
skyhawk 發表於 2015-2-2 09:44:45 | 顯示全部樓層
其實唔行扭桿得唔得架??  真車都係咁?

idle張緊調校有可能要改微調..
panerai 發表於 2015-2-2 10:19:31 來自手機 | 顯示全部樓層
Idler 設計與KV 系列完全一樣
tommy1218 發表於 2015-2-2 20:21:18 | 顯示全部樓層
靜態模型賣幾錢
 樓主| lau9876547 發表於 2015-2-2 23:35:41 來自手機 | 顯示全部樓層
偉高2900
MinG325 發表於 2015-2-4 17:32:59 | 顯示全部樓層
想問個display同RC版差幾多野呢?
因為我之前有架砌左大半既L2A6,比屋企人整唔見左部份件
我可唔可以將份波箱同電子野搬落去呢?
我見份波箱都一樣,唔該
skyhawk 發表於 2015-2-5 11:52:54 | 顯示全部樓層
MinG325 發表於 2015-2-4 17:32
我可唔可以將份 ...

我估計都差幾多嘢, 就算波箱一樣(當螺絲位無改過), Recoil 份嘢, 炮榙轉向, 上下都好大機會唔同, 要有改車的心理準備
加上聲組一定唔同, 出豹2聲但十式身, 會怪怪地

不過你有齊件, 又有錢淨, 買來改下都可以
MinG325 發表於 2015-2-5 13:16:03 | 顯示全部樓層
skyhawk 發表於 2015-2-5 11:52
我估計都差幾多嘢, 就算波箱一樣(當螺絲位無改過), Recoil 份嘢, 炮榙轉向, 上下都好大機會唔同, 要有改 ...

咁我都係等人開箱先再決定,唔該師兄
LEOPARD2A6 發表於 2015-2-5 18:58:17 | 顯示全部樓層
睇過佢份靜態版manual, 今次呢架十式田宮竟然會倒退, 佢竟然無橡膠輪圈提供, 要自己用黑色油個路輪邊, 這個真的很失望, 畢竟價錢定價一定唔平, 但連最基本的橡膠輪圈也不提供, 真的有點那個,  就算因成本問題都唔應該少左呢樣野, 希望係rc版會有返橡膠輪圈.
panerai 發表於 2015-2-9 00:36:46 | 顯示全部樓層
MinG325 發表於 2015-2-4 17:32
我可唔可以將份 ...

網上訂返d 遺失左2a6件便可以,非常方便,之前我唔見左粒碼實波箱既特有鑼絲,
行晒廣東道、新填地街都冇得配,
上網一包Bag B 訂返黎,一星期搞掂

tommy1218 發表於 2015-2-9 11:13:17 | 顯示全部樓層
panerai 發表於 2015-2-9 00:36
網上訂返d 遺失左2a6件便可以,非常方便,之前我唔見左粒碼實波箱既特有鑼絲,
行晒廣東道、新填地街都冇 ...

除左偉高有得訂,請問係邊個網址有得訂?
panerai 發表於 2015-2-10 18:36:07 來自手機 | 顯示全部樓層
http://jasons-store.highwire.com
Barry28 發表於 2015-3-5 20:50:52 來自手機 | 顯示全部樓層
有冇師兄知道十式最新消息呀? Thx !
panerai 發表於 2015-3-6 16:59:11 來自手機 | 顯示全部樓層

石沈大海,但正式manual 已經可以download
panerai 發表於 2015-3-6 17:06:54 來自手機 | 顯示全部樓層

C16 膠件要造金屬,底兜尾部兩側與波箱兩側冇直接鑼絲收緊,要加橫擔保強。

Annie268 發表於 2015-3-7 19:06:44 來自手機 | 顯示全部樓層
Very good..
panzerman 發表於 2015-3-10 13:17:05 | 顯示全部樓層
喇叭變成兩個,主炮燈由以前閃光管變為 LED。