RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: andyleung_2003
收起左側

其實有冇人組織過白豬車隊團

ondogdot 發表於 2015-3-17 13:49:56 | 顯示全部樓層
已加入
昨晚交收左2隻白豬做準備
M05
sfdo 發表於 2015-3-18 21:33:35 | 顯示全部樓層
唔需要 whats app 啦,
其實個個星期日天水圍,快車 同 冇咁快o既車 (F1/12仔/ FF~13.5T無turbo...) 會輪流出車。
當 F1、12仔 出車時,白豬車跟住出就得。

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| andyleung_2003 發表於 2015-3-19 01:38:45 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2015-3-18 21:33
唔需要 whats app 啦,
其實個個星期日天水圍,快車 同 冇咁快o既車 (F1/12仔/ FF~13.5T無turbo...) 會輪流 ...

有多D同級車,好玩D ma
正苦雜工 發表於 2015-3-21 21:49:49 來自手機 | 顯示全部樓層
明天有冇白豬局?
 樓主| andyleung_2003 發表於 2015-3-22 21:15:24 | 顯示全部樓層
我琴日先去試過,但我加車應該有問題,個摩打係咁轉,但車完全唔識行
LL730 發表於 2015-3-25 00:34:06 來自手機 | 顯示全部樓層
摩打齒,粒幾米髹了
Annie268 發表於 2015-3-25 11:41:09 來自手機 | 顯示全部樓層
So good.
 樓主| andyleung_2003 發表於 2015-3-26 18:28:45 | 顯示全部樓層

有冇興趣4/4出離一齊玩白豬
正苦雜工 發表於 2015-3-28 15:13:26 來自手機 | 顯示全部樓層
報左名啦
正苦雜工 發表於 2015-3-28 15:15:40 來自手機 | 顯示全部樓層
剛剛係天水圍玩左三粒鐘,人雖然多,不過大家都好禮貌,白豬同無刷一齊玩,巧開針呀!
波板糖 發表於 2015-3-28 21:05:18 | 顯示全部樓層
唔好介意,我都喺天水圍玩開,本身都唔係太鍾意玩快車,但有時架車太慢變咗流動障礙物,會覺得阻住其他車,有時想避都避唔切,而且場地有各類型車種,要配合大家車速,確實有點難度,除非大家都係白豬,仲要有起碼五,六架以上同場,先比人覺得係同一組,所以好羨慕你可以同其他車和睦相處!
正苦雜工 發表於 2015-3-29 10:31:47 來自手機 | 顯示全部樓層
其實都要多得其他車手包容啫,同埋見到有成堆火箭飛緊,咁就唔好落場啦,最多等三個字,佢地舊電放完,又可以到慢車遊車河練車
正苦雜工 發表於 2015-3-29 10:33:52 來自手機 | 顯示全部樓層
再幫樓主呼籲,四月四日,1100-1500,天水圍,白豬車河團,到時見^^
 樓主| andyleung_2003 發表於 2015-3-29 19:53:06 | 顯示全部樓層
波板糖 發表於 2015-3-28 21:05
唔好介意,我都喺天水圍玩開,本身都唔係太鍾意玩快車,但有時架車太慢變咗流動障礙物,會覺得阻住其他車, ...

只要多白豬車, 就會應該好好多, 你都一齊離玩
 樓主| andyleung_2003 發表於 2015-3-29 19:56:33 | 顯示全部樓層
正苦雜工 發表於 2015-3-29 10:33
再幫樓主呼籲,四月四日,1100-1500,天水圍,白豬車河團,到時見^^

thx, 我會再係FB 同論壇再叫下人參加, 目標希望有5-6人參加
波板糖 發表於 2015-3-29 21:08:43 | 顯示全部樓層
我不嬲都喺天水圍玩,雖然唔係白豬,但都唔快得去邊,本身手車又麻麻哋,所以只會跟住人,等佢出錯先會過頭,太慢有時會悶,中規中矩O.K 啦!
 樓主| andyleung_2003 發表於 2015-3-30 00:30:35 | 顯示全部樓層
波板糖 發表於 2015-3-29 21:08
我不嬲都喺天水圍玩,雖然唔係白豬,但都唔快得去邊,本身手車又麻麻哋,所以只會跟住人,等佢出錯先會過頭 ...

我都明白有時慢車,真係冇左種剌激感,以前都有試過同朋友玩賽車game 時用曬同級慢車,好玩既地方係大家點係同級慢車中快過其他人

波板糖 發表於 2015-3-30 07:21:35 | 顯示全部樓層
我明你嘅意思,但我見天水圍玩F1 同頭驅車果班,都唔係白豬,玩親都5,6 架以上,仲一D  都唔慢,就算有其他車放落去都要讓路。。。

雖然白豬嘅樂趣在於同級速度,鬥手指,F1 同頭驅又何常唔係呢!

從來只有見人鬥快,好少見到人鬥慢,況且白豬太有線性,閒閒哋一排電玩成半粒鐘,你叫其他師兄點忍!

所以我覺白豬笨唔係喺咁公眾地方拉大隊玩,要好似ACO 班F1 成團包場玩,除非你租咗天水圍場,禁止其他車輛玩,唔係意外一定有,請細心諗諗!

反而我贊成你哋加入F1 或者頭驅車行列,咁就更易溶入大家。。。

P.S.  祝大家玩得開心,可以全身而退!
yatfan 發表於 2015-3-30 09:49:10 來自手機 | 顯示全部樓層
波板糖 發表於 2015-3-30 07:21
我明你嘅意思,但我見天水圍玩F1 同頭驅車果班,都唔係白豬,玩親都5,6 架以上,仲一D  都唔慢,就算有其他 ...

相信樓主提倡玩白豬團的意思並不是鬥慢,而是希望玩一些另類同級車同㘯比拼,正如真車有F1,GT房車什至乎一些同車種的one made race等的分級賽。而師兄提出難以在公共車場與其他快車同場玩樂也是亦很有道理,建議不如避開星期六,日等多人的時間或另覓場地會較好。
波板糖 發表於 2015-3-30 11:00:05 | 顯示全部樓層
認同。。。

因為我之前都係玩白豬TT-01 ,落到去玩已經覺得同其他車差一大截,唔單只做咗流動障礙物,仲比人射咗好幾次,之後換咗車,行返有感摩打,唔夠快可以加快turbo ,起碼同其他車速接近,無相差得太遠,到而家都係咁玩,有時想快少少又得,慢少少跟人尾亦得,得咗!

師兄指之前佐敦夜場。。。