RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2485|回復: 9
收起左側

1/10 轄玩 Mini 車, 有乜好介紹?

chappi 發表於 2015-4-17 10:56:08 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
一直玩開1/10 電車, 玩過 雙星 TA02 03 04 TB01 02 TT01, Barracude R3, HPI Pro-D . 而家又想玩 M 車,
原本睇緊 雙星 M05,但車身好膠, 教Toe-in又要換 parts 先做到.
剛上綱 reserch 見到部 Atomic VMII, 好似几正. 想請教師兄 / 車主 的平價 ?
買零件易嗎?
波板糖 發表於 2015-4-17 13:09:27 | 顯示全部樓層
我玩咗架VM 2 好幾個月,感覺都唔錯,雖然無撞爛,但虛位都唔少,頭camber  正負相差2度。。。

最頭痛就係零件,KWS 又唔多舖可以買到,食粥又唔齊,不過已經幾年款嘅車,算係咁㗎喇!

其實仲有部四驅M 車可以選擇,唔嫌貴又鍾意玩四驅M 車,揀TOP,都係唔錯嘅選擇 !

mattma369 發表於 2015-4-17 14:05:32 | 顯示全部樓層
TT01 改M kit ~~~ 平靚正
 樓主| chappi 發表於 2015-4-18 09:38:39 來自手機 | 顯示全部樓層
咁 Top racing 㗎M車 邊度有同咩價億? 買零件邊度容易揾?
 樓主| chappi 發表於 2015-4-18 09:42:47 來自手機 | 顯示全部樓層
想問多句,琴日吓油吓油麻地見度部Ta05 M-four. 好似好正,知唔知佢啲零件系原全同Ta05 共通?有請達人指點。
LL730 發表於 2015-4-18 11:09:22 來自手機 | 顯示全部樓層
師兄,睇你講完呢架M車,我都好有興趣,但翻閱文章可去到2011年,見有師兄提過此車用380摩打。想請問無位師兄知不不知ta05 m-4裝不裝到540摩打。謝謝
 樓主| chappi 發表於 2015-4-18 17:09:02 來自手機 | 顯示全部樓層
吓!? 裝唔到540, 咁算數啦
LL730 發表於 2015-4-18 20:30:26 來自手機 | 顯示全部樓層
師兄,
請問架車幾$及那間遙控舖見。
 樓主| chappi 發表於 2015-4-23 07:52:15 來自手機 | 顯示全部樓層
師兄,Top 嗰架 M 車邊度仲有得賣,行過KWS都好似睇唔到。
波板糖 發表於 2015-4-23 08:32:08 | 顯示全部樓層