RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6204|回復: 39
收起左側

刪除

神奇俠 發表於 2015-5-4 09:54:08 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

昨日天水圍放車見到個黑仔。
這個黑仔撞到了全場其中一個最惡那個人的車,當場被他破口大罵,所以覺得他很黑仔。我在場看得很清楚,那個四驅在抵速下想入彎的時候,只是輕碰了前F1車令它反了一下,之後卻被他大罵指高速直沖撞它的車,要你賠返錢架!!如果是高速直沖撞它的話,他的F1早已收皮散了,還可以完整無缺嗎?我不是話撞人是對的,那被撞的一方當然氣憤不高興,這是可以理解,但撞人的那方其實心裡自責也不好受的。
我只是想講出不論你技術有幾高抵,大家在高速玩車之下意外碰撞是不能避免的,只要不是故意的何必太過介意,但那技術不夠而玩快車不停盲目亂撞他人的就真係抵罵,在多年玩車的日子裏,我的心愛車子都不知比人撞過幾多次了,損毀的零件也不少,當時雖然氣憤很不開心,但我從不會當眾指著他人大罵。因大家出來玩車為求開心,何必搞到氣氛咁緊張大家以後面黑黑咁,令大家玩車的心情都冇哂,又何必呢!所謂食得咸魚就要抵得喝,若是太介意自己的愛車受碰撞,不如自已一個人在球場玩車吧!

tkw67 發表於 2015-5-4 10:21:20 | 顯示全部樓層
不能認同更多
WOVT 發表於 2015-5-4 10:38:21 | 顯示全部樓層

不能認同更多 x 2
RGear 發表於 2015-5-4 10:52:28 | 顯示全部樓層
認同 !!
cc4321 發表於 2015-5-4 10:53:14 | 顯示全部樓層
公家場咁多人去玩車,有高手有新手,有快車有慢車,碰碰撞撞小不免,有D人真係唔太理人,一味只係以自己為中心,撞人同被撞都係聲大夾惡
 樓主| 神奇俠 發表於 2015-5-4 11:07:17 | 顯示全部樓層
放車可以看到很多人的性格及修養,車場人性的縮影。
2121212 發表於 2015-5-4 11:21:24 | 顯示全部樓層

認同 !! x 2

zeda 發表於 2015-5-4 11:21:25 | 顯示全部樓層
cc4321 發表於 2015-5-4 10:53
公家場咁多人去玩車,有高手有新手,有快車有慢車,碰碰撞撞小不免,有D人真係唔太理人,一味只係以自己為中心, ...

認同 !!
gos 發表於 2015-5-4 11:39:29 來自手機 | 顯示全部樓層
可能罵人的那位是tsw F1車手, 他被後車低速碰到即是後車就來要好快過作, 而呢位F1 ching可能心有不甘就先破口大鬧輕輕碰到佢架F1既ching, 呢d情况都見唔少,F1的這位ching最好等到全車場冇其他車先去放F1在場裹跑, 以免由有輕輕碰撞
alexchan468 發表於 2015-5-4 11:39:40 | 顯示全部樓層
非常認同樓主!!
ben276611 發表於 2015-5-4 11:48:09 | 顯示全部樓層

下次就搵架4.5射到佢散晒,橫掂佢都係小晒鬼,不如一次過收佢皮!惡人,大把人惡過佢(井底之蛙)
gos 發表於 2015-5-4 12:02:11 來自手機 | 顯示全部樓層
咁又唔好, 架F1是無辜的。講開又講, 小弟昨日在jv試玩17.5r touring, 在大直路後的一段較短的直路就被後面另一架touring高速直撞車尾, 塊電都飛埋出來, 後來呢位jv常客都有向我sorry, 其實佢可以在旁輕松過我的, 如果佢懂得抽頭就可避免, 可借佢唔懂收慢架車
江南 發表於 2015-5-4 12:06:25 來自手機 | 顯示全部樓層

好奇一問、車場惡人系點區分?金毛?紋身?米9?45吋胸肌?8舊腹肌?持械?食煙?自稱黑社會?
 樓主| 神奇俠 發表於 2015-5-4 12:45:01 | 顯示全部樓層
江南 發表於 2015-5-4 12:06
好奇一問、車場惡人系點區分?金毛?紋身?米9?45吋胸肌?8舊腹肌?持械?食煙?自稱黑社會? ...

就係一經碰撞就當眾破口大罵甚至小你。
而在車場食煙是另一類,就是黑人憎。
ben276611 發表於 2015-5-4 13:01:10 | 顯示全部樓層
Pyc啲人都係咁!
kiev 發表於 2015-5-4 21:08:44 | 顯示全部樓層
幾多點 ? 唔多覺 ! ?
波板糖 發表於 2015-5-4 23:33:26 | 顯示全部樓層

我都差唔多玩咗成日,又真係唔見有咁嘅事發生喎!可能去咗食飯睇唔到!

講到撞車,邊個車仔場無發生過吖,年中都聽唔少,最深刻一次就係喺JV 居然有人為咗撞車而報警要呀Sir 嚟處理。。。

反而我就留意到有人唔理告示,放架唔啱比例嘅車落去玩,仲自得其樂,懶理其他人感受。。。真係買架玩具反斗X,落隻櫃,擺架坦克車落去都可以咁融洽。。。
推車 發表於 2015-5-5 00:28:52 | 顯示全部樓層
我都晌玩過天水圍場有一段日子, 都唔知最惡係邊個, 你問D晌果度玩左幾年車既C兄都未必答到你

唔希望見到車場有喱D事發生................

更唔希望...................

樓主其實係作故仔狗 UP
 樓主| 神奇俠 發表於 2015-5-5 23:24:33 | 顯示全部樓層
推車 發表於 2015-5-5 00:28
我都晌玩過天水圍場有一段日子, 都唔知最惡係邊個, 你問D晌果度玩左幾年車既C兄都未必答到你

唔希望見到 ...

莫非你就是個位惡人,所以不知道有惡人?
我和其他車友都知道這處有某D惡人存在,所以千其唔好碰到佢地D車,若不就好似以上個黑仔咁慘。...你撞我架車要你賠錢架!!
正苦雜工 發表於 2015-5-6 22:30:11 | 顯示全部樓層
其實公家場, 又多人, 又多車, 有時碰撞在所難免, 果位師兄又唔駛成日HI人AUNTIE既, 我自知手車屎, 都係等人小先敢落場,