RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 14006|回復: 57
收起左側

冇良偉高

kennychan 發表於 2015-8-14 15:18:55 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟於1个星期前在偉高想買yomoko的12仔棉头呔 560¥黃色價牌34HK  拿4包去收銀處付款 店員说價錯了要51HK 討論下說更正後再買  只有無奈啦  到今日再去偉高貨品依舊掛在零件櫃內 價錢冇變 再問店員是否有跟進價錢 說未有答案 我問如冇跟進價錢照舊這樣手法不當 1將貨品下架  2將價更正 (價不改34HK  要買說不是這个價今日要47HK  点樣可說服人啞 (貨品是yomoko头棉呔12仔560¥)

lai123 發表於 2015-8-14 16:36:25 | 顯示全部樓層

宜家偉高邊個係經理?
cwc86659 發表於 2015-8-14 16:39:47 來自手機 | 顯示全部樓層
留番張單和包裝錢牌去海門關投訴
TimothyTimothy 發表於 2015-8-14 16:53:25 | 顯示全部樓層
咁樣做生意都得
arigato 發表於 2015-8-14 17:35:41 | 顯示全部樓層
偉高店員係打工仔,你買同吾買基本上佢地係吾會介意,門市對佢黎講係一個showroom , 員工懶洋洋好正常.
724811 發表於 2015-8-14 17:41:02 | 顯示全部樓層
賺夠上哂岸,駛理你感受.
ivan仔 發表於 2015-8-14 18:00:29 | 顯示全部樓層
你有沒影相, 同之前買野張單, 有就可以去海關報案, 佢寫明價錢, 客人付款時才說錯價
 樓主| kennychan 發表於 2015-8-14 18:27:34 來自手機 | 顯示全部樓層
只有不快感受  百0蚊貨品可有可冇 算吧
ralphli 發表於 2015-8-14 18:49:08 | 顯示全部樓層
可以告不良營商手法
peteryip 發表於 2015-8-14 22:45:48 | 顯示全部樓層
佢哋d售貨員態度越做越衰 又白鴿眼 都係以前蘇經理年代好d
cs1 發表於 2015-8-15 00:19:20 | 顯示全部樓層

好多時玩 RC 產品 , 品牌或配備唔係同一家店舖甚至行三幾家就可買到心中要的消費品 ,

入得去當然會看完問一下 , 好多時係售貨員出言語氣重/寸客 , 我玩咗半年亦遇過幾家 ,

有D年輕小小我唔對佢有回應 ,  亦都口吃自動收咀 , 今曰冇野買到 , 曰後都係客有幫襯 .

E家係幾寸 , 因為我唔係囡囡 , 陽盛陰衰 , 我有幫襯過幾次 , 不過又係好冇禮貎 ,

不過唔夠膽寸我 , 又係欺善怕惡 , 簡客寸架
billgate803 發表於 2015-8-15 04:09:19 | 顯示全部樓層

偉高... 員工舊的幾好 (年幾大一些那幾位) 包括SO經理都唔錯,  零售價錢好多產品都貴過廣華街及RC MART, 唔知佢公司管理層近年出現咩問題
Annie268 發表於 2015-8-15 08:19:14 來自手機 | 顯示全部樓層
你應該向【海關】,作出投訴,千萬五好,啞忍。
Annie268 發表於 2015-8-15 08:20:13 來自手機 | 顯示全部樓層
kennychan 發表於 2015-8-14 18:27
只有不快感受  百0蚊貨品可有可冇 算吧

請你快一些,作出投訴。
billgate803 發表於 2015-8-15 13:19:38 | 顯示全部樓層
以前偉高買野,周不時自動計平啲,仲會好有禮貌,現在偉高買野,拎去櫃檯找數,樣樣貴過標價,呢啲收銀係咁趕客,咪打工仔心態囉,最好少啲生意做少啲野
novafans 發表於 2015-8-15 14:04:00 | 顯示全部樓層
偉高又好,kws又好,除個別外冇一間係好態度,有時攞盒嘢睇吓都眼超超白鴿眼,買嘢都係快閃算。
bei6266 發表於 2015-8-15 14:07:47 | 顯示全部樓層
零售賣得幾多丫.賣到幾萬蚊以經好好啦.人地都唔志在.
 樓主| kennychan 發表於 2015-8-15 17:16:42 來自手機 | 顯示全部樓層
其實冇咁大件事 只想陳先生&陳太知到 改善吓今日門市 話到尾三十幾年啦由九龍城至東方亍
cokeboy989 發表於 2015-8-15 18:18:06 來自手機 | 顯示全部樓層
放心 " 陳太 " 已知道這事件 , 下周會回覆大家 !
alpine 發表於 2015-8-17 01:22:17 來自手機 | 顯示全部樓層
billgate803 發表於 2015-8-15 13:19
以前偉高買野,周不時自動計平啲,仲會好有禮貌,現在偉高買野,拎去櫃檯找數,樣樣貴過標價,呢啲收銀係咁 ...

平唔平我就唔評論,但我見佢地好多貨都有打價錢,顧客可睇價錢買定唔買,冇價錢都可以問吓,check吓,至於呢位師兄講到買野會自動平D,我又覺得呢D野好個人嘅,舉個例,你食足一個月老麥,人地會唔會自動平比人呢?話晒都食足一個月呀,唔係冇得平呀?老麥都係明碼實價,邊有自動平D架。