RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3074|回復: 13
收起左側

求Benlikong兄指教

acura01 發表於 2015-12-8 01:14:03 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

求Benlikong兄指教58Swordfish Pro 220A-6S x2 ,
Leopard LBPS4074-1800KV x2 ,

螺旋槳唔知用乜好指教

http://www.hifei.com/#!swordfish-esc/cidm

zero99 發表於 2015-12-8 09:08:58 | 顯示全部樓層
42~45mm,如果電子野吾係太熱,可再加大D槳
 樓主| acura01 發表於 2015-12-8 09:50:17 | 顯示全部樓層
zero99 發表於 2015-12-8 09:08
42~45mm,如果電子野吾係太熱,可再加大D槳

1800kv 救唔救快
zero99 發表於 2015-12-8 13:44:58 | 顯示全部樓層

如果你吾怕,直接用47槳,試幾轉睇下電變會吾會好熱!
我隻37寸用3674,kv1900,42槳

manfail1122 發表於 2015-12-8 20:06:21 | 顯示全部樓層
  1. 求Benlikong兄指教58寸Swordfish Pro 220A-6S x2 ,
  2. Leopard LBPS4074-1800KV x2
複製代碼

Ching 個人建意:8cells 先夠力,行4082 1600kv
 樓主| acura01 發表於 2015-12-9 01:13:35 | 顯示全部樓層
zero99 發表於 2015-12-8 13:44
如果你吾怕,直接用47槳,試幾轉睇下電變會吾會好熱!
我隻37寸用3674,kv1900,42槳

thank you Zero
 樓主| acura01 發表於 2015-12-9 01:17:08 | 顯示全部樓層
manfail1122 發表於 2015-12-8 20:06
Ching 個人建意:8cells 先夠力,行4082 1600kv

我對船學問唔多,還要ching們教路
Benlikong 發表於 2015-12-10 01:34:03 | 顯示全部樓層
acura01  兄 揾我呢指教 ,,,
Benlikong 發表於 2015-12-10 01:38:47 | 顯示全部樓層
唔咁當..哇...我都啱啱見到只CAT 先入尼睇到你揾我,,唔好意思先,,,
Benlikong 發表於 2015-12-10 02:27:33 | 顯示全部樓層
電变起碼300A以上
 樓主| acura01 發表於 2015-12-11 13:15:36 來自手機 | 顯示全部樓層
有你幫助,煩小好多囉!最好你親自過來啦!自有化!!!!
 樓主| acura01 發表於 2015-12-11 23:35:05 | 顯示全部樓層

有你幫助,煩小好多囉!最好你親自過來啦!自有化!!!!
Benlikong 發表於 2015-12-11 23:44:05 | 顯示全部樓層
哔,,叫我去加拿大,,重要自有化,,,,,定居,,,,
Benlikong 發表於 2015-12-16 02:00:17 | 顯示全部樓層
訓醒了,,,