RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3652|回復: 8
收起左側

D4 新手報到

hkslash 發表於 2016-1-13 21:50:48 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

大家好,剛入手D4,以後有問題希望大家多多指教 ~

yupakka 發表於 2016-1-21 16:14:09 來自手機 | 顯示全部樓層
請問D4幾錢
kwaichoi 發表於 2016-1-21 20:04:24 來自手機 | 顯示全部樓層
四驅就800
yupakka 發表於 2016-1-21 20:55:00 來自手機 | 顯示全部樓層
kwaichoi 發表於 2016-1-21 20:04
四驅就800

請問800包咩?
yupakka 發表於 2016-1-21 21:08:23 來自手機 | 顯示全部樓層
請問800包咩?
albert0329 發表於 2016-1-22 01:12:38 | 顯示全部樓層
尾區?得閒出尼交流下。我都係D4尾區
 樓主| hkslash 發表於 2016-1-22 23:03:55 | 顯示全部樓層
albert0329 發表於 2016-1-22 01:12
尾區?得閒出尼交流下。我都係D4尾區

係啊師兄,RWD ~ 新手完全未玩過RC ~ 過年後有時間跟大家交流下比機會我學下野

另外想請教下不同場地用軑問題, 見大部份師兄都用MST,請問以下場地用邊種合適呢
1:室內車場 
2:街籃球場膠地 
3:停車場光面水泥地

Thanks ~
albert0329 發表於 2016-1-23 08:20:07 | 顯示全部樓層
hkslash 發表於 2016-1-22 23:03
係啊師兄,RWD ~ 新手完全未玩過RC ~  過年後有時間跟大家交流下比機會我學下野

另外想請教 ...

尾呔用MST金點或DS Racing 比賽呔,應該適合大部分埸地,有速度又唔會唔甩,除非場地好咬地。頭呔就個人喜好選擇,有水泡呔或平頭呔,要玩落就知,好難用字面去形容。

http://www.rcmart.com/racing-competition-series-p-58133.html?cPath=35_1493 比賽呔

http://www.rcmart.com/tire-medium-p-37274.html?cPath=35_1493。MST金點

http://www.rcmart.com/tire-medium-2pcs-p-55662.html?cPath=35_1493。水泡呔
 樓主| hkslash 發表於 2016-1-23 12:40:19 | 顯示全部樓層
albert0329 發表於 2016-1-23 08:20
尾呔用MST金點或DS Racing 比賽呔,應該適合大部分埸地,有速度又唔會唔甩,除非場地好咬地。頭呔就個人 ...

了解~多謝師兄解答