RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: kty1353
收起左側

Hobao 10sc短卡分享

樓主| kty1353 發表於 2017-4-21 04:34:46 來自手機 | 顯示全部樓層
DLAM 發表於 2017-4-12 16:33
唔跳還可以,一跳就

如果你講搖臂問題,我諗都係離唔開手法問題,我玩部10sc基本上唔會錫車,跳亦跳過無數次,搖臂無斷過,只有正常磨損。
powis 發表於 2017-4-21 19:32:28 | 顯示全部樓層
kty1353 發表於 2017-4-21 04:32
其實睇玩家嘅手法而已,唔識收一味衝,見嘢撞,我諗冇邊架車頂得順。你講搖臂問題,我玩咗年半未換過,印 ...

同意呀, 如果自己係沙灘放下狗玩十年都頂得住呀.

tsfai 發表於 2017-4-22 00:52:14 | 顯示全部樓層
kty1353 發表於 2017-4-21 04:27
哈哈,我部10sc巳賣了

師兄而家玩乜SC
Hpibbq 發表於 2017-4-22 15:15:55 來自手機 | 顯示全部樓層
睇咩場地玩。 如果入track玩, 跳台多, 要好多技術,易爛好多。如平地飛下,大部份車都耐用
 樓主| kty1353 發表於 2017-4-23 00:17:56 來自手機 | 顯示全部樓層
tsfai 發表於 2017-4-22 00:52
師兄而家玩乜SC

我宜家玩Hobao 8sc ,依部嘢係黐線,基本野跑暴力玩,冇嘢會爛

Btw 剛好仲有幾張賣車時影嘅10sc相
 樓主| kty1353 發表於 2017-4-23 00:22:56 來自手機 | 顯示全部樓層
Hpibbq 發表於 2017-4-22 15:15
睇咩場地玩。 如果入track玩, 跳台多, 要好多技術,易爛好多。如平地飛下,大部份車都耐用 ...

我覺得反而入場玩,點跳都唔會點損耗法,因為入得場,條Track唔會無啦啦有嚿大石頭喺到,唔會無啦啦有個位凸起咗。但相反野跑,就算係橋底嘅沙地,都會有暗位可能有舊石唔覺眼,一炒埋去就有即時損毀。當然,如果喺草地,或草/沙混合嘅地玩,而又平坦,好多sc都唔會有咩大損傷。
 樓主| kty1353 發表於 2017-4-23 03:12:46 來自手機 | 顯示全部樓層
宜家個部8sc
tsfai 發表於 2017-4-23 03:24:20 | 顯示全部樓層
kty1353 發表於 2017-4-23 00:17
我宜家玩Hobao 8sc ,依部嘢係黐線,基本野跑暴力玩,冇嘢會爛

Btw 剛好仲有幾張賣車時影嘅10sc相 ...

Thanks 師兄!