RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: GTRTam
收起左側

Kyosho京商原裝Mini-Z羣組 - Mini-Z Official Cup Race情報

timmy2 發表於 2016-4-22 15:44:45 | 顯示全部樓層
ZeroKwok 發表於 2016-4-21 12:04
PM了你,你試下能否回覆吧!

還是不能,我想要多貼文,添加積分, 等升級........  
MarcoLo 發表於 2016-4-22 22:58:46 | 顯示全部樓層
噢。。。咁你多D參與討論,問下有意思的問題,咁就可以加積分啦。
civicwong 發表於 2016-4-23 23:13:21 | 顯示全部樓層
呢兩粒係MA020VE的轉向FET, 但居然連Google/淘寶都搵唔到
Yoda 發表於 2016-4-24 12:45:59 來自手機 | 顯示全部樓層
Mini-Z R8 98mm (Custom by Professional)
Qoo! 發表於 2016-4-24 13:32:39 | 顯示全部樓層
Yoda 發表於 2016-4-24 12:45
Mini-Z R8 98mm (Custom by Professional)

Nice painting..好毒呀!
timmy2 發表於 2016-4-25 13:26:25 | 顯示全部樓層
MarcoLo 發表於 2016-4-22 22:58
噢。。。咁你多D參與討論,問下有意思的問題,咁就可以加積分啦。

好的!

curry0816 發表於 2016-4-26 10:17:45 來自手機 | 顯示全部樓層
有興趣想玩!新手係買車上有好問題想了解
Yoda 發表於 2016-4-26 11:24:28 | 顯示全部樓層
Sure!! Please PM GTRTam to join our group!!!!
Yoda 發表於 2016-4-28 00:48:47 來自手機 | 顯示全部樓層
Night Race!!!! COOL!!!!!!!!!!
 樓主| GTRTam 發表於 2016-4-28 10:14:36 | 顯示全部樓層
civicwong 發表於 2016-4-23 23:13
呢兩粒係MA020VE的轉向FET, 但居然連Google/淘寶都搵唔到

師兄呢粒應該係TT8M2TR, 你搞乜燒左 ?
 樓主| GTRTam 發表於 2016-4-28 10:24:17 | 顯示全部樓層
curry0816 發表於 2016-4-26 10:17
有興趣想玩!新手係買車上有好問題想了解
歡迎你加入, 隨便在這
 樓主| GTRTam 發表於 2016-4-28 10:33:33 | 顯示全部樓層

curry0816, 歡迎你加入, 隨便在這
ZeroKwok 發表於 2016-4-29 13:43:13 | 顯示全部樓層
Yoda 發表於 2016-4-28 00:48
Night Race!!!! COOL!!!!!!!!!!

正!好有動感!!!
Yoda 發表於 2016-5-3 22:02:50 來自手機 | 顯示全部樓層
All R8
MarcoLo 發表於 2016-5-11 10:43:16 | 顯示全部樓層
最新一輯「大家的RC」,今集非常精彩!

大家不妨欣賞欣賞!

大家的RC - 29 (掌上名車) XPOWER

本集內容 :  介紹 RCPHK 室內車場 / XPOWER IDT 車架 / KYOSHO MINI Z.

RCPHK 車埸網址 :
http://rcphk.wordpress.com

本集影片
https://www.youtube.com/watch?v= ... iCnwaA-JAxyluorot6r
civicwong 發表於 2016-5-13 03:33:41 | 顯示全部樓層
GTRTam 發表於 2016-4-28 10:14
師兄呢粒應該係TT8M2TR, 你搞乜燒左 ?

新玩無刷, 以為搭條鋰電線同有刷板係一樣做法, 點知因為無刷板同下面基座個點來咗個親密接觸, 燒咗......

另外, 已PM要求入GROUP
Yoda 發表於 2016-5-15 01:07:37 來自手機 | 顯示全部樓層
All about R8
B.. 發表於 2016-5-15 02:28:10 | 顯示全部樓層
各位師兄們好!
小弟新手想買車, 玩無刷定有刷好?
有支MT-4, 不過應該唔用得啦, 咁買支EX-6好唔好?
ZeroKwok 發表於 2016-5-15 13:47:02 | 顯示全部樓層
B.. 發表於 2016-5-15 02:28
各位師兄們好!
小弟新手想買車, 玩無刷定有刷好?
有支MT-4, 不過應該唔用得啦, 咁買支EX-6好唔好? ...

哥仔,如果是選擇玩MR03或MA020車系,Ex-6是一個好的選擇。而你手上的MT-4是可以用去玩AMZ、BZ、IDT.....等車系的,不會浪費。
 樓主| GTRTam 發表於 2016-5-16 01:52:01 | 顯示全部樓層
5/16/2016 Update
羣組已接近30人, 每星期常聚會人數增至9-10位. 想加入車友, 因近排較忙常忘記來收PM,所以請同時PM :
他們便會add你Whatsapp. 我們短期的目標是希望常聚會人數增至16-20位, 便會開始計劃搞些set-up及技術分享會或weekend比賽, 謝謝各位繼續支持 !