RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8696|回復: 14
收起左側

慢爬車x 4 (Jeep + D90 + Wraith + SCX10)

樓主| Sapphire 發表於 2016-3-4 00:16:31 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

為左慶祝工房重光,特登幫我心愛慢爬車影左D . post上黎同大家分享一下
D90同埋架Jeep當然係我最愛,所以影多左幾張相
最後四架一齊大合照,希望大家鍾意!
(其實仲有架CC01,因為比例好似唔係好o岩,太細架,所以今次無一齊埋黎影相

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

IMG_8906 (1)'.jpg

jimmyyu 發表於 2016-3-8 22:35:53 | 顯示全部樓層
架架都係精品!勁!!
wingk960 發表於 2016-3-8 22:43:02 | 顯示全部樓層
靚,藍硬jeep 咩車架,分享下?
 樓主| Sapphire 發表於 2016-3-9 08:18:39 | 顯示全部樓層
jimmyyu 發表於 2016-3-8 22:35
架架都係精品!勁!!

Thank
 樓主| Sapphire 發表於 2016-3-9 08:25:52 | 顯示全部樓層
wingk960 發表於 2016-3-8 22:43
靚,藍硬jeep 咩車架,分享下?

架jeep 我係淘寶買,店長用D90金钃大樑加一架國貨慢爬改裝的,手功都唔錯,有機會我影d相post上黎。(現正返工鳥
wingk960 發表於 2016-3-9 18:03:21 | 顯示全部樓層
Sapphire 發表於 2016-3-9 08:25
架jeep 我係淘寶買,店長用D90金钃大樑加一架國貨慢爬改裝的,手功都唔錯,有機會我影d相post上黎。(現 ...

師兄,岩岩發現果隻bumper 好得喎,taobao 好似少見呢隻?
 樓主| Sapphire 發表於 2016-3-10 00:17:09 | 顯示全部樓層
wingk960 發表於 2016-3-9 18:03
師兄,岩岩發現果隻bumper 好得喎,taobao 好似少見呢隻?

個泵巴應該係店長自己改,我見前邊條鐵係佢自己屈出黎。

個車架都幾唔錯,不過未試過出去爬。 IMG_8958.JPG

wingk960 發表於 2016-3-10 08:04:03 來自手機 | 顯示全部樓層
Sapphire 發表於 2016-3-10 00:17
個泵巴應該係店長自己改,我見前邊條鐵係佢自己屈出黎。

個車架都幾唔錯,不過未試過出去爬。

哈。。。好正啊,我睇到好似四轉向?,同埋cut 內龍,望入去突出波箱 覺唔覺眼?   可唔可以pm 條link 俾我???thankyou,,
 樓主| Sapphire 發表於 2016-3-10 08:35:42 | 顯示全部樓層
wingk960 發表於 2016-3-10 08:04
哈。。。好正啊,我睇到好似四轉向?,同埋cut 內龍,望入去突出波箱 覺唔覺眼?   可唔可以pm 條link 俾 ...

不是四轉向,內龍係cut咗,不過中間波棍位個手枕就保留,响司機位果邊放埋人仔就唔覺眼,至於另外一邊,我遲D會搵個啱size嘅囡放入去,咁就兩邊都唔覺cut咗

vidukaka 發表於 2016-4-5 10:32:49 | 顯示全部樓層
我兄可不可以教下點改內籠可以坐到人?
 樓主| Sapphire 發表於 2016-4-6 13:28:42 | 顯示全部樓層
vidukaka 發表於 2016-4-5 10:32
我兄可不可以教下點改內籠可以坐到人?

師兄你指我藍色架Jeep?
如果係果架,我要斬左司機對腳先至放到入去

登錄/註冊後可看大圖

vidukaka 發表於 2016-4-6 18:16:20 | 顯示全部樓層
明白!
其實我另想問,係改椅,加內籠位,係原本已有?定自己改?
謝師兄!
 樓主| Sapphire 發表於 2016-4-7 19:49:45 | 顯示全部樓層
vidukaka 發表於 2016-4-6 18:16
明白!
其實我另想問,係改椅,加內籠位,係原本已有?定自己改?
謝師兄! ...

我係淘寶買嘅時候已經有齊晒,唔需要自己改
711leung 發表於 2016-5-19 09:37:18 | 顯示全部樓層
:victory:
kty1353 發表於 2016-5-30 23:34:03 來自手機 | 顯示全部樓層
正呀,很有心機