RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6480|回復: 18
收起左側

樂天模型店

樓主| cs1 發表於 2016-5-29 10:57:50 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
一家服務態度良好的店鋪,聽聞營業多一星期就結業(有小小可惜)
python 發表於 2016-5-29 11:39:02 | 顯示全部樓層
不如轉網上店啦
albertau2011 發表於 2016-5-29 11:47:01 來自手機 | 顯示全部樓層
where ?
車仔明 發表於 2016-5-29 12:27:23 | 顯示全部樓層
where ?
JOHN2 發表於 2016-5-29 13:13:48 來自手機 | 顯示全部樓層
荃灣果間
唔識做 發表於 2016-5-29 15:47:28 來自手機 | 顯示全部樓層
無主流野賣....
silver666 發表於 2016-5-29 20:26:28 來自手機 | 顯示全部樓層
老闆好好人,有問必答,如結業真可惜
sean2013 發表於 2016-5-29 21:54:38 | 顯示全部樓層

預料之內,貨品種類唔多,好難撐下去
 樓主| cs1 發表於 2016-5-29 22:47:59 | 顯示全部樓層
如果樂天夠實力入多幾倍RC 車Kit TAMIYA 1/10 1/12 近似KWS價位

用番巿場吸引價打響招牌等客戶慣性尋寶、當區獨巿生意又價格小小吸引、應有自己客路,(但真係下下由曰本番貨限制大多而成本太高)

此終日本係零售價可能成本更高,(有錯請指正)
rk2 發表於 2016-5-30 08:49:28 | 顯示全部樓層
我在最初開業時去過,主力是賣懷舊野,早一星期又去過,已不見太多懷舊的東西了,加了好多流行的 RC 件。
 樓主| cs1 發表於 2016-5-30 18:35:16 | 顯示全部樓層
#10.我在最初開業時去過,主力是賣懷舊野,早一星期又去過,已不見太多懷舊的東西了,加了好多流行的 RC 件。

>>>> 以樂天舖位位置地理陳列可用面積唔算細.如非租金問題是有小許前景.改善入貨價及大幅增加貨量主打雙星及部份其它配件應有作為.
不過店主都應該有上呢工房
peter7 發表於 2016-5-30 21:19:35 | 顯示全部樓層
老闆係工房資深會員
bluefish 發表於 2016-5-31 09:32:31 | 顯示全部樓層
cs1 發表於 2016-5-29 22:47
如果樂天夠實力入多幾倍RC 車Kit TAMIYA 1/10 1/12 近似KWS價位

用番巿場吸引價打響招牌等客戶慣性尋寶、 ...

其實要接近kws價位都好難.
kws果d 店開左好多年, 有D店仲可能係自己.

新開的,跟本頂唔順個舖租, 業主又唔理你生意, 總之租就咁多, 唔租就算, 但當你好生意, 佢就加租分你的利潤.

好似網友咁講, 不如開網店, 但產品種類一定要多, 而家某間網店D 價唔平, 照計少左舖租, 價可以落番D.
sean2013 發表於 2016-5-31 14:19:51 | 顯示全部樓層
依家買野係咁: 電車去KWS某大鋪,唔夠平就等六點上樓上, 買油車野去油麻地, 唔急既去訂貨觀唐取, 其他真係唔使去
edmundkevin 發表於 2016-6-1 10:02:36 | 顯示全部樓層
星期一至五 6:00 - 9:00
scale_rc 發表於 2016-6-1 11:37:10 | 顯示全部樓層
sean2013 發表於 2016-5-31 14:19
依家買野係咁: 電車去KWS某大鋪,唔夠平就等六點上樓上, 買油車野去油麻地, 唔急既去訂貨觀唐取, 其他真係唔 ...

可以系咁講; RC 媽 D 野算齊 同價位偏低 (尤其 YR 自己品牌改件)..... 但有時都會去食粥, 偉哥巡下........
亞州T恤 未幫襯過; 但佢地有殺手 車殼 獨家野, 好似都有D 睇頭........... 講真而家遙控新店既生存空間唔大
資訊太流通........賣大路 老孖 或 Yokomo 野根本好難生存
Fatsoso8888 發表於 2016-6-1 14:18:31 | 顯示全部樓層
可惜
alamso141 發表於 2016-7-6 09:28:09 來自手機 | 顯示全部樓層
冇法子啦~地鋪式微
richland11d 發表於 2023-6-25 19:00:34 | 顯示全部樓層
遲左出Post
2016年開業 某天收工後同太太荃灣行街偶然見剄
見列廚窗喲車令我發顛 太太批准 立即禁琴機買!