RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3919|回復: 10
收起左側

mini-Z MR03 sport and AWD sport係未真係咁唔惦,咁易壞?

樓主| michaelxl2000 發表於 2016-6-28 23:11:22 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

請問mini-Z MR03 sport and AWD sport係未真係咁唔惦,咁易壞?因為睇工房好多師兄評論此車都不太好或有其他基本操作不到問題,有無其他師兄玩上述嘅sport 系列車系無事運作正常好愉快
凱燄煞 發表於 2016-6-28 23:26:42 | 顯示全部樓層
個人認為SPORT好處係平出車粗玩唔錯,但係第時想玩高級D果陣變相冇得用高級控,而且想用GYRO只能用專用果個
至於易唔易壞好難答,自己冇買過,我覺得就好似買手機咁,有D人買番黎用兩用即刻壞,有D人用好耐都冇事咁
lung14682 發表於 2016-6-28 23:27:24 來自手機 | 顯示全部樓層
易唔易壞睇吓你運氣啦!作為入門版,依個價格ok既!玩過啱玩有興趣咪花多D$買個靚D既控囉!
凱燄煞 發表於 2016-6-28 23:28:26 | 顯示全部樓層
ps:MR03買全套寧願買跟KT18果部VE好過買SPORT
 樓主| michaelxl2000 發表於 2016-6-29 00:18:17 | 顯示全部樓層

多謝各位意見,小弟都有MR03ve ASF至今未出現過問題,但未玩過MR03 sport
& AWD sport,第一吸引點當然係價格比較平少少,最適合放在家中不需要太高性能,遊下車河玩樂為主,但當然不希望咁易壞……
凱燄煞 發表於 2016-6-29 00:34:36 | 顯示全部樓層
lung14682 發表於 2016-6-28 23:27
易唔易壞睇吓你運氣啦!作為入門版,依個價格ok既!玩過啱玩有興趣咪花多D$買個靚D既控囉! ...

SPORT版好似冇得換控...
佢唔係ASF黎
tkw67 發表於 2016-6-29 00:35:50 | 顯示全部樓層
係屋企遊下車河就買sport版算啦,唔換勁摩打就唔會咁易壊
curry0816 發表於 2016-6-29 01:28:36 來自手機 | 顯示全部樓層
Sport好似係有得換控!果支touch mon果支好似係俾sport用
Motul 發表於 2016-6-29 07:43:36 | 顯示全部樓層
對sport 塊電子板有質疑,
而家買二手10仔 1000內,二手VE車1000
2000內有得玩無刷仲買sport!?  有刷摩打保養煩,成粒換又係錢
Fatsoso8888 發表於 2016-6-29 11:45:51 | 顯示全部樓層
屋企玩勁開心
alexmak 發表於 2016-8-13 01:26:52 | 顯示全部樓層
我朋友日日撞,都冇問題