RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8193|回復: 17
收起左側

改建葵順街游樂埸

樓主| johnny 發表於 2016-10-31 16:20:42 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

呢個場位置近葵芳地鐵站,長期荒癈,類似場地葵靑區有四,五個。

有冇可能改建成搖控車埸?
ckcgary 發表於 2016-10-31 16:51:02 | 顯示全部樓層
呢個場已經係不成文遙控車場,唔少師兄喺度玩。
kitmars 發表於 2016-11-1 03:22:55 | 顯示全部樓層
呢到間中會去玩,但超大塵
hing830 發表於 2016-11-1 15:37:46 | 顯示全部樓層
如果改建車場應該唔大塵
sean2013 發表於 2016-11-3 10:24:24 | 顯示全部樓層
師兄去信康文處要求下可能得
leohouse 發表於 2016-11-3 16:41:33 | 顯示全部樓層
Support ! Support !
銀魔鬼 發表於 2016-11-7 04:25:31 | 顯示全部樓層
集齊各C兄簽名比區議員可唔可能呢?
cheebye 發表於 2016-11-24 02:03:11 | 顯示全部樓層
銀魔鬼 發表於 2016-11-7 04:25
集齊各C兄簽名比區議員可唔可能呢?

贊成
epc_mem 發表於 2016-11-30 09:03:54 | 顯示全部樓層
改建, 有條件, 但無機會.
ray2011 發表於 2016-12-31 09:54:28 來自手機 | 顯示全部樓層
找政府官員沒的要找區議員
kclam 發表於 2016-12-31 12:17:22 來自手機 | 顯示全部樓層
區議員食飽飯冇野做又可以立功。
bluefish 發表於 2017-1-13 22:38:26 | 顯示全部樓層
成個車場款,但搵政府官員, 可能有排搞, 又要過城規會, 又要過嘜嘜建築物條例审查, 又要康文署 ....
可能當佢不成文規定的賽車場簡單好多.
sean2013 發表於 2017-3-9 17:49:09 | 顯示全部樓層
請johnny兄提供正確地址以便小弟去信康文署及區議員
sean2013 發表於 2017-3-10 14:12:09 | 顯示全部樓層
先生/女士:
主旨:葵芳遙控模型車場 (檔案編號:2-360158xxxx)
謝謝你於20170309日給康樂及文化事務署的電郵。有關康樂及文化事務署的查詢及投訴已經交由「1823」代為處理。
我們已將你的電郵轉交康樂及文化事務署跟進,並會盡快將跟進結果回覆你。
如有任何查詢,歡迎與我們的職員聯絡。
客戶服務主任
吳頴誼 謹覆  

Johnny兄,我已去信康文署,他打給我問其他位置在那? 我可反影去

樓主| johnny 發表於 2017-3-14 14:08:13 | 顯示全部樓層
sean2013 發表於 2017-3-10 14:12
先生/女士: 主旨:葵芳遙控模型車場 (檔案編號:2-360158xxxx) 謝謝你於2017年03月09日給康樂及文化事務署 ...

很感謝你的幫忙, 有什麼可以幫手 PM 我 !
 樓主| johnny 發表於 2017-3-14 14:15:15 | 顯示全部樓層

荃灣國瑞路
http://www.lcsd.gov.hk/tc/facili ... tid=36&did=13&fcid=
葵順街遊樂場
青衣東北公園
http://www.lcsd.gov.hk/tc/facili ... ftid=36&did=5&fcid=
大窩口道遊樂場
http://www.lcsd.gov.hk/tc/facili ... ities.php?ftid=33#3
 樓主| johnny 發表於 2017-3-14 14:18:05 | 顯示全部樓層

您   
都唔知有幾多人玩溜冰, 滑板? 是但改一個做搖控車場都得啦.
sean2013 發表於 2017-3-31 18:29:24 | 顯示全部樓層
johnny 發表於 2017-3-14 14:18
您   
都唔知有幾多人玩溜冰, 滑板? 是但改一個做搖控車場都得啦.

先生/女士:
主旨:葵芳遙控模型車場 (檔案編號:2-3601580000)
就你於20170309日的個案,就國瑞路公園滑板場事宜,康樂及文化事務署回覆如下:
「本署轄下的國瑞路公園滑板場是荃灣區唯一的滑板場,有一定數量的滑板愛好者使用,本署暫未有改變滑板場用途的計劃,唯本署已將你的建議記錄在案,以作日後計劃新設施時作參考之用。多謝你對本署康樂場地管理的關注。」
如有任何查詢,歡迎與我們的職員聯絡。
客戶服務主任
鄧國怡謹覆  
電話: 1823
傳真: 27601823