RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 唔識做
收起左側

[玩家分享] 又死電變....

樓主| 唔識做 發表於 2017-1-2 22:21:08 來自手機 | 顯示全部樓層
我有講過開turbo咩?自己睇清楚啲!同埋十排電內叫唔叫新你決定囉。
 樓主| 唔識做 發表於 2017-1-2 22:21:49 來自手機 | 顯示全部樓層

行17.5t4.5齒比m車有風扇都過熱個電變掉左佢啦
火星選手 發表於 2017-1-2 22:35:00 來自手機 | 顯示全部樓層
唔識做 發表於 2017-1-2 22:21
我有講過開turbo咩?自己睇清楚啲!同埋十排電內叫唔叫新你決定囉。

超,咁你又唔講低!你邊到有提過冇開呀!
火星選手 發表於 2017-1-2 22:36:14 來自手機 | 顯示全部樓層

點知你又會唔會因為摩打壞 搞壞埋隻電變!?我真係唔知喎,可能姐
 樓主| 唔識做 發表於 2017-1-2 22:39:42 來自手機 | 顯示全部樓層
用3.5齒比唔係開turbo咁總明丫? 又咁講,真係過熱又唔cut機係咪有問題?
火星選手 發表於 2017-1-2 22:40:09 來自手機 | 顯示全部樓層

係咪真係得嫁?
我有朋友隻XR 玩modify 玩左10 排電就話玩3分中就開始腳軟....知唔知咩原因
火星選手 發表於 2017-1-2 22:43:19 來自手機 | 顯示全部樓層
唔識做 發表於 2017-1-2 22:39
用3.5齒比唔係開turbo咁總明丫? 又咁講,真係過熱又唔cut機係咪有問題?

點知,好多呢啲開行油 既人,大佬呀,你set 幾弓cut off,你知啦,個sensor太敏感 又話 ,唔敏感又話....不過我用3.1都試過 過熱...唉 幾驚壞...不過最後都....
火星選手 發表於 2017-1-2 22:44:35 來自手機 | 顯示全部樓層
不過我覺得你可能真係1000隻中既2隻,仲好似冇咩試過
 樓主| 唔識做 發表於 2017-1-2 22:47:00 來自手機 | 顯示全部樓層
講無用,鬥17.5大四blinky 牙比3.5都無過熱仲要無腳軟,仲要係9月熱天,用其他牌子120a,信不信由你
 樓主| 唔識做 發表於 2017-1-2 22:48:32 來自手機 | 顯示全部樓層
火星選手 發表於 2017-1-2 22:40
係咪真係得嫁?
我有朋友隻XR 玩modify 玩左10 排電就話玩3分中就開始腳軟....知唔知咩原因 ...

Modify我唔識喎,不過玩得modify,舊電就好快柴
火星選手 發表於 2017-1-2 22:49:10 來自手機 | 顯示全部樓層
唔識做 發表於 2017-1-2 22:47
講無用,鬥17.5大四blinky 牙比3.5都無過熱仲要無腳軟,仲要係9月熱天,用其他牌子120a,信不信由你 ...

120A 同95a 比較?負荷都唔多同喎
 樓主| 唔識做 發表於 2017-1-2 22:52:39 來自手機 | 顯示全部樓層
火星選手 發表於 2017-1-2 22:44
不過我覺得你可能真係1000隻中既2隻,仲好似冇咩試過

係咁都中我都無計,2.1,3.1都未試過咁,今次比個籍口自己直上xr10 160a
 樓主| 唔識做 發表於 2017-1-2 22:53:36 來自手機 | 顯示全部樓層
火星選手 發表於 2017-1-2 22:49
120A 同95a 比較?負荷都唔多同喎

但係3.5同4.5喎果1差好遠
新人 發表於 2017-1-2 23:18:31 來自手機 | 顯示全部樓層
唔識做 發表於 2017-1-2 22:53
但係3.5同4.5喎果1差好遠

師兄呀,你好呀,有關問題其實可以拎去模型鋪進行維修,維修費用不大.當然我自己都有用95A 玩17.5 blinks ge F1 and Touring 咁好好彩未有類似問題。我都有用開Teampowers 既電子產品,師兄有咩疑問請私下direct 我交流交流..其他師兄有任何疑問,我都樂意解答,謝謝
manmanpvg 發表於 2017-1-2 23:21:55 來自手機 | 顯示全部樓層
師兄,有冇13.5數據
manmanpvg 發表於 2017-1-2 23:22:40 來自手機 | 顯示全部樓層
補充140a
新人 發表於 2017-1-2 23:34:20 來自手機 | 顯示全部樓層
唔識做 發表於 2017-1-2 22:52
係咁都中我都無計,2.1,3.1都未試過咁,今次比個籍口自己直上xr10 160a

當然,今次死電變問題可能出自摩打本身,亦可能係電變自身問題,不論情況如何,我相信他們都很樂意幫顧客維修,這是一個應有的責任,所以不用太過驚慌
新人 發表於 2017-1-2 23:34:47 來自手機 | 顯示全部樓層
manmanpvg 發表於 2017-1-2 23:22
補充140a

師兄,請查pm
 樓主| 唔識做 發表於 2017-1-2 23:42:30 | 顯示全部樓層
新人 發表於 2017-1-2 23:34
當然,今次死電變問題可能出自摩打本身,亦可能係電變自身問題,不論情況如何,我相信他們都很樂意幫顧客 ...

犘打都係TEAM POWER V2 17.5 一套衫,0度timing, 有SENSOR MON 住無過熱, ESC TEMP PROTECT 105度. 驚慌又唔係, 只係覺95a 玩17.5T應該夠有突好多, 估唔到都係壞兩隻
新人 發表於 2017-1-2 23:52:37 來自手機 | 顯示全部樓層
唔識做 發表於 2017-1-2 23:42
犘打都係TEAM POWER V2 17.5 一套衫,0度timing, 有SENSOR MON 住無過熱, ESC TEMP PROTECT 105度. 驚慌又 ...

可能摩打過熱short 左又唔出奇,9月大熱天果陣不同 摩打都有過熱問題