RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ococ
收起左側

SLASH 又要做大手術

gimsink 發表於 2017-2-3 16:18:42 來自手機 | 顯示全部樓層
Traxxas 係粗車,早幾年我地玩Slash 真係强暴,簡直係輪姦,都好少爛野,我覺得金屬油壓未必好得過跟車套膠,又貴……
gimsink 發表於 2017-2-3 16:22:24 來自手機 | 顯示全部樓層
後驅先好玩,越間單越好,Pro MT係超正,原裝車巳經 full option, 冇野 upgrade.唯一不足之處係改唔到防水 !
 樓主| ococ 發表於 2017-2-4 12:39:09 | 顯示全部樓層
gimsink 發表於 2017-2-3 16:18
Traxxas 係粗車,早幾年我地玩Slash 真係强暴,簡直係輪姦,都好少爛野,我覺得金屬油壓未必好得過跟車套膠 ...

我就係見個個都話粗 冇野整 而我就玩兩玩就爛依樣果樣先驚 前臂已經換左RPM 佢前臂狗骨本身係膠斷左幾條後轉左ProLine合金 而4條油壓 因斷臂爆開 不斷漏油 已換埋 CNC金屬油壓 點知到個輪圈又中招 個12mm六角鎖又磨爛 Ok轉埋金屬 而家買埋ProLine 免黐輪圈 再淘埋全車尼龍防滾架 我睇下 下次會爛乜  錢係其次 最慘不能盡情玩 次次都2排電要收工
 樓主| ococ 發表於 2017-2-4 12:40:37 | 顯示全部樓層
gimsink 發表於 2017-2-3 16:22
後驅先好玩,越間單越好,Pro MT係超正,原裝車巳經 full option, 冇野 upgrade.唯一不足之處係改唔到防水  ...

講到咁正 真係要偷運入境
但咁大個轆 好難神不知鬼不覺入屋
Chip1 發表於 2017-2-4 21:24:19 來自手機 | 顯示全部樓層
玩完草地架車會不會好汚糟及難清潔?
 樓主| ococ 發表於 2017-2-4 23:17:32 | 顯示全部樓層
Chip1 發表於 2017-2-4 21:24
玩完草地架車會不會好汚糟及難清潔?

設計問題Slash玩一排電就要倒番D草出黎 架大陸車
因為唔係用兜 只要倒番電池盒D草就ok
當然啦玩完之後成個車身有窿窿罅罅D地方都係乾草
番屋低前要櫈番曬出黎  唔係兩仔爺會一齊比老虎咬死
 樓主| ococ 發表於 2017-2-5 17:12:37 | 顯示全部樓層

鑊鑊新鮮 今次到後c座

登錄/註冊後可看大圖

淘左個兩倨豬籠 8sc個籠一次就爆  賣家唔錯 即時寄新件換 話3個月任玩有爛包換

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

chungms1139 發表於 2017-2-6 21:40:44 | 顯示全部樓層
贵过玩真车
 樓主| ococ 發表於 2017-2-6 23:06:42 | 顯示全部樓層

真車我反而唔玩...行得走得就算
近排睇中左架大陸車 暴君 好似幾好

jimmy6188 發表於 2017-2-7 01:12:39 | 顯示全部樓層
咁易爛肯定膠料有問題.我部舊款上星期係摩星嶺條大斜路飛落去都無事.........send email 去廠炸佢型啦.
 樓主| ococ 發表於 2017-2-7 11:22:03 | 顯示全部樓層
jimmy6188 發表於 2017-2-7 01:12
咁易爛肯定膠料有問題.我部舊款上星期係摩星嶺條大斜路飛落去都無事.........send email 去廠炸佢型啦. ...

我實send email
我真係80%時間飛草地 20%足球場
未試過高速撞牆 原廠電變 摩打 行行下唔係爛依樣 就壞果樣 未飛Jamp過 我怕一飛成架散曬 真係衰過大陸車架大陸車 前後玩過10幾排6S電 炒到後加防滾架都爛 架車除左OP件保護板勁花就爛之外 真係完好無缺
依家想買大腳睇中 新8S traxxas x-maxx 但好怕又係整車多過玩  所以有留意D大陸車

yuenwai 發表於 2017-2-7 19:59:11 來自手機 | 顯示全部樓層
死老鼠原裝電變行3s以經好快,你行4s好快會打柴架
 樓主| ococ 發表於 2017-2-7 20:38:10 | 顯示全部樓層
yuenwai 發表於 2017-2-7 19:59
死老鼠原裝電變行3s以經好快,你行4s好快會打柴架

死老鼠 原裝只行到3S 4S 我怕一插即爆

4S 我係用係架大陸車上面  不過依家直情3S X 2 6S去暴力玩
yuenwai 發表於 2017-2-7 21:56:48 | 顯示全部樓層
架大陸車係米維卡呀'聽講好正下
 樓主| ococ 發表於 2017-2-8 00:31:31 | 顯示全部樓層
yuenwai 發表於 2017-2-7 21:56
架大陸車係米維卡呀'聽講好正下

http://v.youku.com/v_show/id_XMTQ3MDc4OTk2MA==.html?from=s1.8-1-1.2&spm=a2h0k.8191407.0.0
http://v.youku.com/v_show/id_XMT ... m=a2h0k.8191407.0.0
http://v.youku.com/v_show/id_XNz ... !2~5~5!14~5!2~1~3~A

係 禾寶8SC
我架車仔

登錄/註冊後可看大圖

yuenwai 發表於 2017-2-8 11:56:31 | 顯示全部樓層
好靚仔
chungms1139 發表於 2017-2-8 22:19:01 | 顯示全部樓層
我準備入手架雷虎 G5
chungms1139 發表於 2017-2-8 22:21:57 | 顯示全部樓層
見 3S 8000 電淘鋪要$400 一排,唯有自己銲,$400 變 2排
 樓主| ococ 發表於 2017-2-9 09:49:30 | 顯示全部樓層
chungms1139 發表於 2017-2-8 22:19
我準備入手架雷虎 G5

上面個個都話暴君好D喎 限量版又低玩.
我等埋Traxxas X-Maxx  8S
先決定買邊架
 樓主| ococ 發表於 2017-2-9 09:51:51 | 顯示全部樓層
chungms1139 發表於 2017-2-8 22:21
見 3S 8000 電淘鋪要$400 一排,唯有自己銲,$400 變 2排

我手功唔得 所以要比錢人賺