RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7157|回復: 11
收起左側

好睇....玩就..

樓主| tommybb 發表於 2017-9-15 10:09:12 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
舊令水當裝飾^^
RGear 發表於 2017-9-15 17:52:25 | 顯示全部樓層
淘寶那 $1XX 的車 ?
可唔可以分享吓有什麼問題 ? 有冇車架,波箱,傳動的照片 ?
 樓主| tommybb 發表於 2017-9-15 18:04:40 來自手機 | 顯示全部樓層
內籠沒打開,只是轉向不太好,外觀非常正,值呢個價的
python 發表於 2017-9-16 02:18:11 | 顯示全部樓層
kenjiwu 發表於 2017-9-18 15:29:10 | 顯示全部樓層
香港邊度可以入手? 定係一定要淘寶?
中國人上太空 發表於 2017-9-28 01:41:55 | 顯示全部樓層
我都淘了一架,我已改行星波箱、Servo、四片鐵片都換咗彈性好啲的,另外所有車軸都要補強,否則好容易掃...
原裝用個波箱仔,爬幾次斜坡後,個摩打齒就好易鬆同打滑,而且好神奇係9齒用0.4模,唔係四驅車8齒0.5模,唔係話換就換,所以索性改哂佢
python 發表於 2017-9-28 09:06:04 來自手機 | 顯示全部樓層

師兄知唔知有咩金屬萬向節可以換俾佢?
中國人上太空 發表於 2017-9-28 10:30:48 來自手機 | 顯示全部樓層
我有諗過換埋兩支可伸縮金屬萬向,不過一來貴覺得唔值,二來尾牙未必頂得順咁大扭力,因為個尾牙齒輪只係插入支軸芯,扭力太大會掃,而我只係小執過份尾牙,最後覺得保留用返膠有啲彈性,尾牙會冇咁快打柴。
ddz7 發表於 2017-9-28 14:16:40 | 顯示全部樓層
請問師兄有詳細改裝方案嗎?
中國人上太空 發表於 2017-9-28 22:06:18 | 顯示全部樓層
其實都冇咩特別改裝方法,我拆走原有波箱,只留返原來連接前後萬向果條軸和齒輪,再整一個座,加配圖中個白色大齒輪連接去個減速摩打度
fyin 發表於 2017-11-9 11:16:54 | 顯示全部樓層
剛買咗 kit版. Kit版同成品一樣價, 更係買kit喇, 跟servo一個, 但冇電變同控.
擒晚開始砌, 整體品質ok喇. 講緊都係佰零蚊嘢, 唔好要求咁高.
0433351410 發表於 2018-1-5 00:48:42 來自手機 | 顯示全部樓層
上淘寶搵唔到可唔可以share條link thank you