RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2774|回復: 4
收起左側

新手 開車後向好窒一問

樓主| daniel2504 發表於 2018-2-22 21:31:25 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
剛剛入手了MX-V 配SANWA  RX37W  後發現後向不暢順..好窒..但用返之前舊的控和接收又正常。請問是否設定出了問題?
kkchung 發表於 2018-2-23 00:16:53 | 顯示全部樓層
MX-V 先關了ALB功能,再重新對電變中位。
 樓主| daniel2504 發表於 2018-2-23 00:22:52 | 顯示全部樓層
kkchung 發表於 2018-2-23 00:16

你好~師兄~~多謝你既解答呀,,頭兩個步驟睇得明...但最後果句不明白..."再重新對電變中位"  重新對電變..係咪指.表收器按住BAND 之後通電,,之後就係支控著機表BAND配對?   "中位"係咩意思?
 樓主| daniel2504 發表於 2018-2-23 00:31:34 | 顯示全部樓層
kkchung 發表於 2018-2-23 00:16

感謝 KK師兄    ..問題已經解決到了..後向正常了~~.我還一直擔心.買了有損壞的表收器

請問一下ALB 是什麼功能..為什麼會對SANWA RX37W 出現問題?
kin2651 發表於 2018-2-23 12:19:11 來自手機 | 顯示全部樓層
Anti lock break 即係ABS 防鎖死剎制