RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 44366|回復: 114
收起左側

[車輛專區] 車架討論區之 新車 MTS 2018

樓主| 新人 發表於 2018-3-21 12:38:46 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

大家好,之前本身有一個專區係 MTS T’2, 不過就唔卑人再回應,咁而家都重新開一個新既 post ,可以大家溝通下,同時間我可以分享一下車既設定等等,不喜唔好插我,大家傾下計,唔該各師兄 另外都有個人專頁分享 :https://m.facebook.com/fongkingRC/
sean2013 發表於 2018-3-21 13:06:53 | 顯示全部樓層
大陸車,幾錢先?老洪出品?
joeechiu 發表於 2018-3-21 13:10:07 | 顯示全部樓層
我都想知道2018新車mts t2會否有新車出?同幾時有?
 樓主| 新人 發表於 2018-3-21 13:25:13 來自手機 | 顯示全部樓層

首先,成部新車出呢個問題已經有好多人問過,回答如下:有想法,但未有實行住。  之後我地一直都想提升t’2 既戰鬥力,所以不停重新測試有關幾何角度,而最終出現 MTS 2018 既 改裝套件。現在係KWS 已經有得購入
 樓主| 新人 發表於 2018-3-21 13:27:55 | 顯示全部樓層
sean2013 發表於 2018-3-21 13:06
大陸車,幾錢先?老洪出品?

幾錢就真係要麻煩閣下到廣華街查詢啦!
 樓主| 新人 發表於 2018-3-21 13:35:50 | 顯示全部樓層
再講返部車先 不得不提既有:
1.新車既波箱,由舊有既2 粒羅絲上實,變成 可用3粒羅絲同時收實,對應唔同場地需要
2牛角既高低 同前後都唔同左
3 servo Mount 由  2 粒羅絲 變化至 可以4粒上實
4 摩打座由可上2 粒,變成可上5粒
主要係可調性比之前高左好多,同埋部車對應唔同既地下 適應能力高左
當然當中有不少 細改,但好難list then , 最大改變如上呢
sean2013 發表於 2018-3-21 13:59:40 | 顯示全部樓層
MTS果兩碌扭腰鐵棍無左?
 樓主| 新人 發表於 2018-3-21 14:01:15 來自手機 | 顯示全部樓層
sean2013 發表於 2018-3-21 13:59
MTS果兩碌扭腰鐵棍無左?

冇左啦,改返做二樓
dshek 發表於 2018-3-21 18:12:01 來自手機 | 顯示全部樓層
mts 2017
joeechiu 發表於 2018-3-21 20:55:49 | 顯示全部樓層
想買mts t2,出面好像無得買了?
t2 發表於 2018-3-22 23:07:19 | 顯示全部樓層
請問可否分享3月18日pyc 利是盃既setting?  謝謝!
 樓主| 新人 發表於 2018-3-22 23:47:35 來自手機 | 顯示全部樓層

哈哈,今日考完第一日試,而家分享設定了車呔用上 TEAMPOWERS 最新的 TP38RU , Teampowers 綠膽 另外換上了TEAM SPECIAL 臂碼
DOWNstop :
F5.4 R4
Height : F5 R5.2
TP 40Wt 油壓油
Camber link 用緊由內計上第二個洞 ,頭牛角camber link 攝1 mm 命子
而尾個camber link 就係 尾hub 上 攝左2.5 mm , 牛角上攝左 2mm 介子
油壓板就用緊由下計上第二個洞
Camber 頭尾 2 度 尾toe in 四粒 2.5
彈弓用緊 Fand R  :RACEOPT 橙

由於當日traction 都好咬,所以刻意換上hard 臂,務求取得 較好的時間

火星選手 發表於 2018-3-23 00:14:06 | 顯示全部樓層
十分強勢的新星
水星選手 發表於 2018-3-23 01:48:13 來自手機 | 顯示全部樓層
十分強勁的新改件!
t2 發表於 2018-3-23 08:02:53 | 顯示全部樓層
新人 發表於 2018-3-22 23:47
哈哈,今日考完第一日試,而家分享設定了車呔用上 TEAMPOWERS 最新的 TP38RU , Teampowers 綠膽 另外換上了 ...

謝謝!

樓主| 新人 發表於 2018-3-23 11:54:04 來自手機 | 顯示全部樓層
t2 發表於 2018-3-23 08:02
謝謝!

客氣!
RGM-111 發表於 2018-3-23 14:20:17 | 顯示全部樓層
其實 都係有興趣等下有冇 成車Kit 出好D, 打番散 袈T2 再堪番都唔少時間.....
水星選手 發表於 2018-3-23 20:33:39 來自手機 | 顯示全部樓層
RGM-111 發表於 2018-3-23 14:20
其實 都係有興趣等下有冇 成車Kit 出好D, 打番散 袈T2 再堪番都唔少時間..... ...

沒時間可以比錢人幫你砌的,用錢買時間
 樓主| 新人 發表於 2018-3-24 09:38:42 | 顯示全部樓層
RGM-111 發表於 2018-3-23 14:20
其實 都係有興趣等下有冇 成車Kit 出好D, 打番散 袈T2 再堪番都唔少時間..... ...

Hallo,廠方早前提及過在這新套件上再不會出全車
77777777 發表於 2018-3-24 14:13:05 | 顯示全部樓層
請問今年有冇新款touring車出