RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 新人
收起左側

[車輛專區] 車架討論區之 新車 MTS 2018

Vickyjim007 發表於 2018-7-2 22:29:08 來自手機 | 顯示全部樓層
今天試了SNRC 加 Hobbywing 160A 13.5T摩打 齒用了2.5 但 發覺比油架車要中段先開始發力 是否齒比出了問題
kkchung 發表於 2018-7-3 04:30:22 來自手機 | 顯示全部樓層
兄是否説用 2.5齒比這麼快去跑 Blinky model 呢?正常應沒有什麼很大爆發力和高温。尤其是是用 HOBBYWING  V10 時會較明顯。

如果是的話可以 試一下
1. 用回慢些齒比
2.把電變 Punch 調至最高
3.把電變頻率調至最低
4.把遙控器上 Ch2 的 curve 極大幅調向+數
5.用高性能高爆發力電池,配合超大電流充電池。......等等
Vickyjim007 發表於 2018-7-4 02:39:55 來自手機 | 顯示全部樓層
今天買了conversion Kit 裝了,但之前C hing 話要裝分體碼,請問有冇分體碼的圖
kkchung 發表於 2018-7-5 04:59:06 來自手機 | 顯示全部樓層
Vickyjim007 發表於 2018-7-4 02:39
今天買了conversion Kit 裝了,但之前C hing 話要裝分體碼,請問有冇分體碼的圖

SNRC R2 不用換臂碼。RGT R2/PRO 才需要更換。
papachan 發表於 2018-7-29 17:32:19 來自手機 | 顯示全部樓層
之前又話 RGT 可改嘅,原來唔係
boyfriend0366 發表於 2018-7-30 21:04:26 | 顯示全部樓層
SNRC R2可唔可以改m車套kit?
AMAT 發表於 2018-7-30 21:05:43 | 顯示全部樓層
boyfriend0366 發表於 2018-7-30 21:04

建議你真係爬下文......講過好多次......

kkchung 發表於 2018-7-30 23:21:39 | 顯示全部樓層
boyfriend0366 發表於 2018-7-30 21:04

(MTS T^2 Mini 4WD Kit) 不可以在 SNRC R2 直接改, 尾波箱座和中波箱座高度等等....也不同需要全部更換成 MTS T^2 的。

kkchung 發表於 2018-7-30 23:37:21 | 顯示全部樓層
papachan 發表於 2018-7-29 17:32
之前又話 RGT 可改嘅,原來唔係

RGT R2 / RGT R2 Prospec TC 版 可以用到 MTS T2 2018 改裝套件 , 只需要再買 (MTS A臂碼 set) and (MTS 伺服器碼) 等等 。RGT DT2  版 需要再買  (MTS A臂碼 set) 、(油壓) 、 (MTS 伺服器碼) 及 (皮帶)...等等。

boyfriend0366 發表於 2018-8-3 10:40:43 | 顯示全部樓層
thx......我爬左好耐文,新手見到一堆型號真係無從入手
bell3216888 發表於 2018-8-10 20:38:16 來自手機 | 顯示全部樓層
今日买左2018改kit改R2,仲要买埋套臂码+胶粒,点解今次果波箱底螺纹深度设计咁浅嘅?怕容易掃牙
bell3216888 發表於 2018-8-13 01:10:26 來自手機 | 顯示全部樓層
等埋臂码先继续砌
bell3216888 發表於 2018-8-13 01:15:00 來自手機 | 顯示全部樓層
Upload D图自动切细左嘅
Fai2018 發表於 2018-8-14 23:04:13 來自手機 | 顯示全部樓層
請問各位師兄, RGT pro 用MTS 2018升級後,在表現上會有乜唔同。
vincenthk052005 發表於 2018-8-18 10:30:34 來自手機 | 顯示全部樓層
Fai2018 發表於 2018-8-14 23:04
請問各位師兄, RGT pro 用MTS 2018升級後,在表現上會有乜唔同。

微調上既野會多左好多,例如車架扭動,軟硬度,頭直尾牙差既高低重心,對各場地既兼容性亦都大左
trcman 發表於 2018-8-18 11:35:35 | 顯示全部樓層
vincenthk052005 發表於 2018-8-18 10:30
微調上既野會多左好多,例如車架扭動,軟硬度,頭直尾牙差既高低重心,對各場地既兼容性亦都大左 ...

TQ A1 意見非常寶貴。
Fai2018 發表於 2018-8-18 17:21:58 來自手機 | 顯示全部樓層
vincenthk052005 發表於 2018-8-18 10:30
微調上既野會多左好多,例如車架扭動,軟硬度,頭直尾牙差既高低重心,對各場地既兼容性亦都大左 ...

多謝師兄解答
bell3216888 發表於 2018-8-18 23:48:59 來自手機 | 顯示全部樓層
请问边度搵到MTS 2018 setup sheet pdf档
uredrum 發表於 2018-8-19 14:29:54 來自手機 | 顯示全部樓層
http://www.race-opt.com/index.php?thispage=viewproduct&cm=1_8_2&r=0&l=&cp=thispage=productsubcategorylist&category=1&subcategory=8
bell3216888 發表於 2018-8-19 16:41:49 來自手機 | 顯示全部樓層
我想要呢张