RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6593|回復: 16
收起左側

[新產品資訊] TOURING車架三揀一

樓主| AMAT 發表於 2018-5-6 11:59:49 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
諗緊想入一架TOURING車架玩.....

睇咗好耐揀咗三架.....

田宮419XR
玩得最多田宮車,應就就最熟識,零件唔太難搵。
不過亦都係玩得最多,覺得好似冇新意.....同埋要睇下靜岡展佢會唔會突然出架420出嚟....

MUGEN MTX1
應該係最想試O既一架,不過似乎呢到好少人玩?又冇人講點SET,多數都係賣。
我諗頭果份擔應該係SETTING上幾大挑戰,因為一直玩開C座,佢果份又唔係波子,但又唔係C座,相信要時間去思考。

INFINITY IF14
又係冠軍車(因為多廠車手.... ),我睇咗好耐,套臂一望,嘩,田宮臂?真係好有以前414同415 O既風味。
可能因為都係三浦正行設計關係。
但我又係到諗.....咁玩出嚟會唔會好419咁款?其實即係買架419?

睇埋靜岡展決定入手邊架。

大家又會係呢三架車揀邊架呢?

crazy88 發表於 2018-5-6 14:23:13 | 顯示全部樓層
how about T4 2018?
 樓主| AMAT 發表於 2018-5-6 14:24:58 | 顯示全部樓層

唔玩XRAY~哈哈!
manman442 發表於 2018-5-6 14:41:30 來自手機 | 顯示全部樓層
mtc1好轉
wankalok 發表於 2018-5-6 16:00:38 來自手機 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-5-6 14:24
唔玩XRAY~哈哈!

為什麼?
 樓主| AMAT 發表於 2018-5-6 16:29:13 | 顯示全部樓層

唔鍾意就係唔鍾意,冇得解~
hpipro4 發表於 2018-5-6 19:25:01 來自手機 | 顯示全部樓層
mtc1會比較好
hpipro4 發表於 2018-5-6 19:27:30 來自手機 | 顯示全部樓層
但mtc1個頭太轉 反而應該set重心在中腰扭動方面會較好
 樓主| AMAT 發表於 2018-5-6 21:41:30 | 顯示全部樓層
hpipro4 發表於 2018-5-6 19:27
但mtc1個頭太轉 反而應該set重心在中腰扭動方面會較好

其實都真係好想試下MTC1呢......

睇下佢靜岡展會唔會有新VERSION。

呢排MUGEN啲車都好吸引.......MTC1.....MBX8......
ivan仔 發表於 2018-5-6 23:34:46 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-5-6 21:41
其實都真係好想試下MTC1呢......

睇下佢靜岡展會唔會有新VERSION。

IF14 你要準備銀彈買OP, 件件都價值連城,全原裝改到全改的話
 樓主| AMAT 發表於 2018-5-6 23:40:57 | 顯示全部樓層
ivan仔 發表於 2018-5-6 23:34
IF14 你要準備銀彈買OP, 件件都價值連城,全原裝改到全改的話

吓,買返嚟仲要改!?

咁我都係買MTC1好O的......

我以為原裝好似TRF咁咋~
就咁睇佢圖我又真係睇唔出佢仲有乜O野要改喎......
http://www.creationmodel.net/ind ... 1-10-ep-touring-car
ivan仔 發表於 2018-5-7 10:58:21 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-5-6 23:40
吓,買返嚟仲要改!?

咁我都係買MTC1好O的......

MTC1 都你要改,你都係買星星啦,TRF419XR(成車,不是改套裝件)跟多一套油壓板裝長油壓,電池碼又係帶兩套。
可以話係藍色的T4 2017
ivan仔 發表於 2018-5-7 11:01:29 | 顯示全部樓層
成車只有日本本有得賣,59800未計稅,大約39XX-41XX左右。
 樓主| AMAT 發表於 2018-5-7 11:06:38 | 顯示全部樓層
ivan仔 發表於 2018-5-7 11:01
成車只有日本本有得賣,59800未計稅,大約39XX-41XX左右。

你話邊架先?

TRF我玩過好多架.....其實想試MUGEN同INFINITY.....

MUGEN係最想試O既一架。

INFINITY....不過又有人話不如買ARC......

所以應該都係MUGEN或419......
ivan仔 發表於 2018-5-7 11:10:25 | 顯示全部樓層
MUGEN 都唔平,內齒比又要自己改。睇吓改得金唔金先再决定啦,申報利益(T4 17+(TRF419X改XR)X2)
 樓主| AMAT 發表於 2018-5-7 11:18:55 | 顯示全部樓層
ivan仔 發表於 2018-5-7 11:10
MUGEN 都唔平,內齒比又要自己改。睇吓改得金唔金先再决定啦,申報利益(T4 17+(TRF419X改XR)X2) ...

要改就419都好多O野仲可以改。

我係睇一買返嚟好玩程度。

MUGEN個人覺得係比較大。

ivan仔 發表於 2018-5-7 14:06:38 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-5-7 11:18
要改就419都好多O野仲可以改。

我係睇一買返嚟好玩程度。

TRF419XR 沒咩可改,鈦絲(美觀),頭尾殻頂,頭尾殻柱平衡炭板(花考野),金屬頭直皮帶盤同尾牙差(重左唔知有咩用)之後好似沒野改