RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
收起左側

[開箱報告]3Racing MG Evo

樓主| AMAT 發表於 2018-6-23 12:08:32 | 顯示全部樓層
pdaman 發表於 2018-6-23 10:32
新說明書改左向下。

不過我建議自己因應實際情況嚟去做。
裝上去睇下一樓底出嚟平唔平,有冇曲。
wingscreamer 發表於 2018-6-23 12:37:32 | 顯示全部樓層
波板糖 發表於 2018-6-23 12:08
咁不如順便改埋風扇座,要由下面收螺絲,每次拆波箱都幾麻煩

師兄鬆左右兩條screw, 風扇坐可向後拉出來的!
pdaman 發表於 2018-6-24 08:17:58 | 顯示全部樓層

如果換左70t大齒,有冇試過最大可以放到幾大摩打齒?我依家砌完,原先打算用隻48p35t摩打齒,但原來跟本都放唔到落去,唔夠位。所以如果想快,跟本就一定要換細個大齒。
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-24 10:58:53 | 顯示全部樓層
pdaman 發表於 2018-6-24 08:17
如果換左70t大齒,有冇試過最大可以放到幾大摩打齒?我依家砌完,原先打算用隻48p35t摩打齒,但原來跟本 ...

係O架~

咁玩TOURING其實都要咁O架喇.....
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-24 10:59:28 | 顯示全部樓層
wingscreamer 發表於 2018-6-23 12:37
師兄鬆左右兩條screw, 風扇坐可向後拉出來的!

你成日換風扇?點解要成日折?
wingscreamer 發表於 2018-6-24 12:37:49 | 顯示全部樓層
pdaman 發表於 2018-6-24 08:17
如果換左70t大齒,有冇試過最大可以放到幾大摩打齒?我依家砌完,原先打算用隻48p35t摩打齒,但原來跟本 ...

波箱壳已预留有線位,比高手cut波箱,摩打可移前用超齒比!但防塵功能就没有了!3 Racing 老闆教學有說明!
pdaman 發表於 2018-6-24 13:42:50 | 顯示全部樓層
如果換大齒,咁直接換64p好定維持用番48p?
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-24 21:28:12 | 顯示全部樓層
pdaman 發表於 2018-6-24 13:42
如果換大齒,咁直接換64p好定維持用番48p?

低T數,64P,高T數, 48P
pdaman 發表於 2018-6-25 15:14:49 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-6-24 21:28
低T數,64P,高T數, 48P

有冇試過48P-70T大齒最大可以用到幾大摩打齒?
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-25 21:44:08 | 顯示全部樓層
pdaman 發表於 2018-6-25 15:14
有冇試過48P-70T大齒最大可以用到幾大摩打齒?

沒有~
pdaman 發表於 2018-6-26 15:42:05 | 顯示全部樓層
我換了個71T大齒, 放到40T摩打齒.
tophand88999 發表於 2018-6-28 21:01:02 | 顯示全部樓層
之前有人試過Combination , 大齒 加 摩打齒, total 為 108 ,原來 111 都得
pdaman 發表於 2018-6-29 08:35:56 來自手機 | 顯示全部樓層
其實係唔止,因為我手上最大都係得40,冇得再試但應該重可以上多一至兩個。
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-29 11:59:26 | 顯示全部樓層
pdaman 發表於 2018-6-29 08:35
其實係唔止,因為我手上最大都係得40,冇得再試但應該重可以上多一至兩個。 ...

反正點都比M05/07多~要玩乜摩打都好配得多~
pdaman 發表於 2018-6-29 13:31:12 | 顯示全部樓層
玩落部車個呔唔定同行唔直, 個呔左右太敏感, 郁少少都已經好大反應, 度過全部都冇問題左右一樣, 係唔係有什麼要改定setting上要攪? 有冇建議?
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-29 14:30:26 | 顯示全部樓層
pdaman 發表於 2018-6-29 13:31
玩落部車個呔唔定同行唔直, 個呔左右太敏感, 郁少少都已經好大反應, 度過全部都冇問題左右一樣, 係唔係有什 ...

個人感覺一樣......

其實M07都有相似問題。

我宜家都換咗做金屬臂碼,會試下車會唔會好O的。
同埋臂同杯我都落晒介子嚟墊返,等佢少O的虛位,睇下會唔會好O的。

當然,有人覺話係轉向設計問題嚟......但我唔敢講証實。
loman 發表於 2018-6-29 15:38:56 | 顯示全部樓層
pdaman 發表於 2018-6-29 13:31
玩落部車個呔唔定同行唔直, 個呔左右太敏感, 郁少少都已經好大反應, 度過全部都冇問題左右一樣, 係唔係有什 ...

係咪原裝setting無改過?
wingscreamer 發表於 2018-6-29 15:51:30 | 顯示全部樓層
呔尺角度有点不妥,盡量平衡及90度角,可能有bump steer effect.
wingscreamer 發表於 2018-6-29 16:14:32 | 顯示全部樓層
咁樣會唔會好D...
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-29 17:19:40 | 顯示全部樓層

嗯,我都有聽過有人咁做,盡量將每一支推桿做返水平。