RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5485|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Xpress Mini-Road Runner II - Junior Kit 11/06/2007見街

AlexFiona 發表於 2007-6-9 15:45:59 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Xpress Mini-Road Runner II - Junior Kit
rcMart Price : US$129.00/set
http://www.rcmart.com/catalog/ne ... 119ede5f0c0da18d367
0433351410 發表於 2007-6-9 15:54:28 | 只看該作者
look so good wo
馬田 發表於 2007-6-9 16:43:31 | 只看該作者
成千蚊....咁pro版要幾錢呢? 等多陣先...
 樓主| AlexFiona 發表於 2007-6-9 16:45:52 | 只看該作者
係RcMart買就一定1美金=7.8港圓, 冇得平, 除非佢做特價
所以套Junior Kit都要成HK$1,006.20
soilderman83 發表於 2007-6-9 17:05:10 | 只看該作者
馬田 發表於 2007-6-9 17:06:21 | 只看該作者

回復 #5 AlexFiona 的帖子

咁o既價錢一定買abc果架...起馬多個靚車殼, 非常好奇佢會訂pro版幾錢, 貴,一定成為蟹貨...
馬田 發表於 2007-6-9 17:08:39 | 只看該作者

回復 #6 soilderman83 的帖子

呢架野好得!!! 用料想當唔錯!!
 樓主| AlexFiona 發表於 2007-6-9 17:12:52 | 只看該作者
已經出埋option件等你地將架junior kit升級做pro版啦
http://www.rc-xpress.com/catalog ... ;sort=3a&page=1
kaho0338 發表於 2007-6-9 17:34:06 | 只看該作者
如果佢有新option a arm 就好la....e+ 個a arm design 好似好舊式
 樓主| AlexFiona 發表於 2007-6-9 17:43:04 | 只看該作者
原帖由 kaho0338 於 2007-6-9 17:34 發表
如果佢有新option a arm 就好la....e+ 個a arm design 好似好舊式

十年如一日囉
kaho0338 發表於 2007-6-9 17:48:37 | 只看該作者
都係等d師兄有報告及pro kit 價$先考慮了, 我一直想入一台4wd mini
gary 發表於 2007-6-9 19:41:45 | 只看該作者
原帖由 馬田 於 2007-6-9 17:06 發表
咁o既價錢一定買abc果架...起馬多個靚車殼, 非常好奇佢會訂pro版幾錢, 貴,一定成為蟹貨...

佢地個市場唔向HK,香港又賣得幾多架?....你估做一架車出來得容易嗎??買得呢個價錢是有其理由的~~
教主 發表於 2007-6-9 20:23:32 | 只看該作者
原帖由 馬田 於 2007-6-9 17:06 發表

係本港, 貴,又話成為蟹貨 ; 平, 又話雞~

想揾人比錢真係難~
馬田 發表於 2007-6-9 22:19:06 | 只看該作者
我只係講事實吧. 我亦明白整架車出來唔易,但係事實擺在眼前, 香港o既消費者就係咁黑人憎, 鍾意比較;  而且市場又有其他直接對手,市場定位不清楚, 真係十分困難在市場特圍而出. 真係唔希望佢步上以前o既後塵.  不過點都好,我都會買架支持下~ 非常期待pro版!!!
paulaner 發表於 2007-6-10 02:09:32 | 只看該作者
比較 962, 唔洗再開 Tool 平 $200 ......
RCman 發表於 2007-6-13 18:27:23 | 只看該作者
原帖由 AlexFiona 於 2007-6-9 16:45 發表
係RcMart買就一定1美金=7.8港圓, 冇得平, 除非佢做特價
所以套Junior Kit都要成HK$1,006.20

你有無係果道買過野呢
我做野近佢,依傢除左Kit外,parts多數同佢買,不過就不是你所講的全部7.8算羅
一般如3-racing果D hop-ups 就61至65算
servo果D就7算左右
車殼就6.5-7算左右
Kit,,,,,,,,,,,我無同佢買過

就圖中呢個為例,US$39.9我前後買左二個,二次都是HK$280
點解買第二個呢?其實我第一個裝左落M03R都未行過,
前二星期係日本見到yokomo 都用左佢出自己label ESC
但為HK$4xx...............

其實,你可以email問佢HK$ price 傢
kaho0338 發表於 2007-6-18 14:15:01 | 只看該作者
I Have ask the price ....the rate is 1us = 7.75hkd

junior kit 129 * 7.75 = $1000
so, pro kit should be 189 * 7.75 = $1465

amy 發表於 2007-6-18 20:53:37 | 只看該作者
用email問過佢HK$ 930有現貨.星期三上去攞車.
馬沙 發表於 2007-6-18 21:12:51 | 只看該作者
原帖由 amy 於 2007-6-18 20:53 發表
用email問過佢HK$ 930有現貨.星期三上去攞車.

係唔係上去買就有貨架la
咁我又去買
amy 發表於 2007-6-18 21:24:07 | 只看該作者
去之前最好打個電話上去先.講明要買啲咩野.等佢攞定件貨出黎.開定單.如果唔係就有排等.仲有上面只收現金.