RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: stig
打印 上一主題 下一主題
收起左側

付諸實行, 買yokomo drift 車, 有幾個問題想請教下大家

樓主| stig 發表於 2007-7-3 00:32:04 | 只看該作者
我見有C兄話23T耐用d....yokomo d1 19t好快就快mo個碳X(最大問題係我唔識點mo)
futaba 9550 會幾錢左右la ?

2pl fm 有冇d唔係成套ga ? 因為佢d sevro我都冇用..

有冇人知yokomo頭單 同 drift plus 邊到有貸...
長崎良尾 發表於 2007-7-3 00:36:19 | 只看該作者
原帖由 stig 於 2007-7-3 00:32 發表
我見有C兄話23T耐用d....yokomo d1 19t好快就快mo個碳X(最大問題係我唔識點mo)
futaba 9550 會幾錢左右la ?

2pl fm 有冇d唔係成套ga ? 因為佢d sevro我都冇用..

有冇人知yokomo頭單 同 drift plus 邊到有 ...

其實你買drift plus 玩下先....因為如果你一開頭安頭單.比較難玩...
 樓主| stig 發表於 2007-7-3 00:36:32 | 只看該作者
原帖由 長崎良尾 於 2007-7-3 00:32 發表
Drift plus........ $1450...
星星23T TZ.... $180...
MC330cr ....... $360...
2PL............... am$470...fm$580...
價格有升有跌.....
但本人意見..唔好買2pl...加多少少買好"d"futaba.2.4激都係$1380...正好多

唔知你有冇咩sevro推介la ?
futaba.2.4激 .... 價格都正好多......
新手唔想買咁貴住....對我來講好多功能都好似冇用 ..又重... 唔多值咁....
 樓主| stig 發表於 2007-7-3 00:38:11 | 只看該作者
好 !! 我明天就去買 XDDD
搵下有冇咩靚/特別車殼先^^
係190/200mm車殼 ??
長崎良尾 發表於 2007-7-3 00:44:21 | 只看該作者
原帖由 stig 於 2007-7-3 00:36 發表

新手唔想買咁貴住....對我來講好多功能都好似冇用 ..又重... 唔多值咁....

如果你係想平...sevro用番2pl果個
futaba.2.4激 $1380其實底用.2plfm都5佰幾...2pl到時多人玩好大機會玩唔到
重..其實同2pl差不多....
SQUARE 發表於 2007-7-3 05:40:13 | 只看該作者
原帖由 stig 於 2007-7-3 00:36 發表

3PM 2.4G好輕炸..
3PK..3PKS就真係重啦
 樓主| stig 發表於 2007-7-3 09:00:20 | 只看該作者
del....
回多左一個一樣ga......

樓主| stig 發表於 2007-7-3 09:04:12 | 只看該作者
唔洗意思....我一直以為 3P(X) 都係同一個樣...........
咁3PM 2.4G係唔係有 receiver ?

仲有叫好多人都用blushless....又會貴幾多到 ?
長崎良尾 發表於 2007-7-3 09:08:02 | 只看該作者
原帖由 stig 於 2007-7-3 09:00 發表

咁1380係有receiver ga la ?
咁仲要買咩sevro ?

$1380...3PM 2.4G有receiver
sevro平可以買3305...有錢買好"d"9550
 樓主| stig 發表於 2007-7-3 09:46:16 | 只看該作者
原帖由 長崎良尾 於 2007-7-3 09:08 發表

$1380...3PM 2.4G有receiver
sevro平可以買3305...有錢買好"d"9550

唔知brushless又會貴幾多la ?
你成日都online見到你真係好 , 有高手請教~

仲有電你地用開邊隻 ? 我之前個d成日差幾次就慢左好多, 有邊d可以用耐d的 ?
cyruschan 發表於 2007-7-3 17:45:11 | 只看該作者
羊咩個240z要係日本訂,香港無貨
 樓主| stig 發表於 2007-7-3 18:37:02 | 只看該作者
買左la, Drift Plus + 3PM 2.4G + mc330 + TVS 616MG sevro + D1 19T + 4200電X2
cyken2512 發表於 2007-9-8 22:30:23 | 只看該作者
请问一下~~
家下买drift plus+23T黑猪+3600mA电+摩打散热片+车壳+330电变(+电容)+齿轮(drift plus用23T摩打应该配几多T既摩打齿同大减齿啊??)一共要几多钱啊???系边间铺有得卖啊????

吾该甘多位师兄答下啦~~~
minesr34gtr 發表於 2007-9-8 22:52:53 | 只看該作者
黑猪好似唔係23T,
23T摩打,齒比6.5到,100t大减齒,36t摩打齒la
去kws極x la問下la
minesr34gtr 發表於 2007-9-8 22:54:42 | 只看該作者
drift plus+23T+3600mA电+摩打散热片+车壳+330电变(+电容)+齿轮
14xx+160+1xx+45+308+360+40+30
cyken2512 發表於 2007-9-8 22:57:23 | 只看該作者
哦哦~~吾该师兄啊~~~甘买黑猪应该买几多T既摩打齿同大减齿啊???

我想10-1嗰排离HK扫货翻GZ``吾知嗰阵我系#33嗰度讲嗰D系KWS有无得买呢?????
minesr34gtr 發表於 2007-9-8 23:05:09 | 只看該作者
好似25t(唔肯定),
齒比可以再細d
try try 40*102=6
minesr34gtr 發表於 2007-9-8 23:18:45 | 只看該作者
10-1嗰段时间係大陸假期
應該唔關事.....
cyken2512 發表於 2007-9-8 23:27:17 | 只看該作者
最怕家下搞到10-1D铺都话休息,,,甘我过HK米白过.......

黑猪系25T,,甘我嗰只101BK电变米要退休,,留翻系台TT01度行白猪??

师兄有无加我MSN啊??
minesr34gtr 發表於 2007-9-8 23:33:46 | 只看該作者
101BK玩黑猪都得,10-1D铺休息應該唔會,您可以打去問下穩陣d
係度答您問題好d喎,我唔得閒幫您,都有其他師兄幫您麻,
我又要出去玩車la!88哈哈