RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2216|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

多謝颱風, Upgrade 左架 CGM

DriftNoobie 發表於 2007-8-11 23:11:45 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
D-005 Carbon Upgrade Kit, 打風放假, 可以的起心肝攪攪架 CGM.

套野無咩特別, 換埋合金轉向組件同 servo holder, 靚D, 輕D. 當然比 LCG 差好遠.

但勝在 upgrade 簡單, 只要買多幾粒同 CGM 用開唔同長度既鈦縲絲就 okay. 所有位一樣, 係多左二樓板. 幾乎所有原本 setting 唔洗再調. 方便.
Ryu 發表於 2007-8-12 00:58:44 | 只看該作者
廉兄

我都up左少少....
不過已經半年冇出車
長崎良尾 發表於 2007-8-12 04:51:43 | 只看該作者
原帖由 DriftNoobie 於 2007-8-11 23:11 發表
D-005 Carbon Upgrade Kit, 打風放假, 可以的起心肝攪攪架 CGM.

套野無咩特別, 換埋合金轉向組件同 servo holder, 靚D, 輕D. 當然比 LCG 差好遠.

但勝在 upgrade 簡單, 只要買多幾粒同 CGM 用開唔同長度既 ...

.....我都係張架cgm改 Carbon Upgrade Kit.....但"d"改裝野仲未到 ...攪到一大半
hezity 發表於 2007-8-12 06:52:51 | 只看該作者
毒死人啦
長崎良尾 發表於 2007-8-12 07:22:24 | 只看該作者
原帖由 hezity 於 2007-8-12 06:52 發表
毒死人啦

有幾毒呀.....
 樓主| DriftNoobie 發表於 2007-8-12 10:50:19 | 只看該作者
原帖由 長崎良尾 於 2007-8-12 04:51 發表

.....我都係張架cgm改 Carbon Upgrade Kit.....但"d"改裝野仲未到 ...攪到一大半

正, 紅色油壓.

你架車, 落左前後 anti rollbar? 好少見 drift 車用. 唔會太硬咩?
長崎良尾 發表於 2007-8-12 13:24:54 | 只看該作者
原帖由 DriftNoobie 於 2007-8-12 10:50 發表

正, 紅色油壓.

你架車, 落左前後 anti rollbar? 好少見 drift 車用. 唔會太硬咩?

唔會太硬....... 都幾好用
 樓主| DriftNoobie 發表於 2007-8-12 14:53:12 | 只看該作者
原帖由 長崎良尾 於 2007-8-12 13:24 發表

唔會太硬....... 都幾好用

無記錯既話, 你架 CGM 用同架 BD 都係前後都係用 直濕? 跑(飄)法應該好硬朗, 好敏捷下. 有無 video 睇?

你 shocks 油用幾多度? 用 3 孔油壓板?
gegegum 發表於 2007-8-12 15:33:29 | 只看該作者
請問可唔可以話我知轉向果兩條柱o既parts no.呀?
 樓主| DriftNoobie 發表於 2007-8-12 16:42:37 | 只看該作者
Which CGM version?

Original CM = SD-202PD (Copper)
CGM = SD-202P (Aluminum)
呢隻 D-005 upgrade kit 既係 D-010 (Aluminum)
gegegum 發表於 2007-8-12 16:50:07 | 只看該作者
原帖由 DriftNoobie 於 2007-8-12 04:42 PM 發表
Which CGM version?

Original CM = SD-202PD (Copper)
CGM = SD-202P (Aluminum)
呢隻 D-005 upgrade kit 既係 D-010 (Aluminum)

唔該晒!
f801624 發表於 2007-8-12 22:35:02 | 只看該作者
原帖由 DriftNoobie 於 2007-8-11 23:11 發表

但勝在 upgrade 簡單, 只要買多幾粒同 CGM 用開唔同長度既 ...

請問你的天線是剪短之後再用天線管嗎??
還是把他繞一繞變短阿?
長崎良尾 發表於 2007-8-12 22:48:03 | 只看該作者
原帖由 DriftNoobie 於 2007-8-12 14:53 發表

無記錯既話, 你架 CGM 用同架 BD 都係前後都係用 直濕? 跑(飄)法應該好硬朗, 好敏捷下. 有無 video 睇?

你 shocks 油用幾多度? 用 3 孔油壓板?

係..... 架CGM 同架 BD 都係頭尾直軸...可以橫飄大半個藍球場.好正.....但無 video ...
shocks 油用400度....用3孔油壓板.....

長崎良尾 發表於 2007-8-12 22:51:27 | 只看該作者
原帖由 f801624 於 2007-8-12 22:35 發表

請問你的天線是剪短之後再用天線管嗎??
還是把他繞一繞變短阿?

係2.4激天線不是剪短....係原裝
f801624 發表於 2007-8-12 23:22:54 | 只看該作者
原來如此阿
真抱歉
有眼不識泰山
那麼一般的要怎麼樣把天線藏在車裡好呢??
麻煩你了

長崎良尾 發表於 2007-8-13 01:19:00 | 只看該作者
原帖由 f801624 於 2007-8-12 23:22 發表
原來如此阿
真抱歉
有眼不識泰山
那麼一般的要怎麼樣把天線藏在車裡好呢??
麻煩你了

天線藏在車裡一般如果多人玩車都唔得....用2.4激就o.k.