RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
收起左側

[工房推介]TOPRACING最新版本MCTXXR電變

樓主| AMAT 發表於 2008-1-2 16:25:46 | 顯示全部樓層
原帖由 artlas 於 2008-1-2 12:51 發表

Battery: IB3600stick pack 6 cell
Gear Ratio: 72/36 64pitch around 4:1
Motor: Kys 23T New buy at same day
Remaks: I was add muchmore type C cap only

U know 1Jan nite only 11-13C less chance to  ...

.........4:1......
咁梗係死啦大哥.........

新果O的23T唔可以行到咁低O架.....最多係5.5:1或以上O架......
 樓主| AMAT 發表於 2008-1-2 16:26:45 | 顯示全部樓層
原帖由 leeho888 於 2008-1-2 14:03 發表
我用EP4000玩咗20MINS都算幾熱,都冇死.我用5A差電

佢係用緊超齒比.....梗係死.......

VFS1都即刻燒俾佢睇.......
 樓主| AMAT 發表於 2008-1-2 17:07:41 | 顯示全部樓層
MCTXXR其實本身已經有呢個過熱過大電流保護........當你架車玩玩下停已經係話緊你知你搭O既齒比或摩打等有問題出現......如果唔理繼續轟佢......最後結果只有一個......"死!"
leeho888 發表於 2008-1-2 17:16:07 | 顯示全部樓層

回復 23# 的帖子

架車玩玩下停我都有喎.....
artlas 發表於 2008-1-2 18:01:17 | 顯示全部樓層
原帖由 AMAT 於 2008-1-2 16:25 發表

.........4:1......
咁梗係死啦大哥.........

新果O的23T唔可以行到咁低O架.....最多係5.5:1或以上O架......

why my novak duster + team orion 23T use in same spec runs normal??
(remember this is a friendly technical support enquiries )
 樓主| AMAT 發表於 2008-1-2 18:12:52 | 顯示全部樓層
原帖由 artlas 於 2008-1-2 18:01 發表

why my novak duster + team orion 23T use in same spec runs normal??
(remember this is a friendly technical support enquiries )

我唔知你NOVAK DUSTER咩SPEC......但正常情況下,我諗無乜幾多隻電變可以頂到23T行4:1咁O既齒比.

等如唔係隻隻電變都可以頂到雙摩打一樣.

你咁樣做法同短路差唔遠........

23T最多5.3:1或以上ONLY
leeho888 發表於 2008-1-2 18:33:53 | 顯示全部樓層

回復 26# 的帖子

架車玩玩下個電變停咗~~有冇問題???
飄移能者 發表於 2008-1-2 19:08:08 | 顯示全部樓層
原帖由 AMAT 於 2007-12-30 21:52 發表

MCTXXR市面上已經有得賣.

KWS鍵全模型專賣~

幾錢ar,同埋可玩幾多T
 樓主| AMAT 發表於 2008-1-2 20:43:07 | 顯示全部樓層
原帖由 飄移能者 於 2008-1-2 19:08 發表

幾錢ar,同埋可玩幾多T

最高可以SUPPORT 13T前後波.
artlas 發表於 2008-1-6 20:57:40 | 顯示全部樓層

Help lost MENU

點SET中位??
can I download via internet??
天照 發表於 2008-1-7 00:09:06 | 顯示全部樓層
原帖由 artlas 於 2008-1-6 20:57 發表
點SET中位??
can I download via internet??

參考你自己支控本說明書喇.....真係搞唔掂建議你拿埋你支控落鋪頭等鋪頭朋友教你~
因為支支控都唔同....好難三言兩語說明.....哈!
teamlosi 發表於 2008-1-7 02:01:34 | 顯示全部樓層
我買了80A版本但發覺當車子在直路尾頂完break再起油時車子會停車半秒才再起動,請向廠方反~,或是我的esc有問題? 其他一均滿意(這是很爆的電變啊)
 樓主| AMAT 發表於 2008-1-7 02:04:35 | 顯示全部樓層
原帖由 teamlosi 於 2008-1-7 02:01 發表
我買了80A版本但發覺當車子在直路尾頂完break再起油時車子會停車半秒才再起動,請向廠方反~,或是我的esc有問題? 其他一均滿意(這是很爆的電變啊)

因為佢係內置咗設定,所以咁o既情況係SET中位問題,可能你要SET一SET車控個中位.
如果唔知可以攞埋支控落鋪到搞.

並唔係唔正常O既問題嚟~!^_^
artlas 發表於 2008-1-7 23:29:51 | 顯示全部樓層
原帖由 天照 於 2008-1-7 00:09 發表

參考你自己支控本說明書喇.....真係搞唔掂建議你拿埋你支控落鋪頭等鋪頭朋友教你~
因為支支控都唔同....好難三言兩語說明.....哈!

no no no I'm talking about the MCTXXR 點SET中位 ar!!
:Q
 樓主| AMAT 發表於 2008-1-8 00:25:42 | 顯示全部樓層
原帖由 artlas 於 2008-1-7 23:29 發表

no no no I'm talking about the MCTXXR 點SET中位 ar!!
:Q

有說明書O架.....哈!

我冇說明書係手,我都唔記得O架播~
artlas 發表於 2008-1-8 14:23:27 | 顯示全部樓層
原帖由 AMAT 於 2008-1-8 00:25 發表

有說明書O架.....哈!

我冇說明書係手,我都唔記得O架播~

Sry Sir I was lost it.
If so I don't need to ask u how or where can I dl it back
 樓主| AMAT 發表於 2008-1-8 16:21:19 | 顯示全部樓層
原帖由 artlas 於 2008-1-8 14:23 發表

Sry Sir I was lost it.
If so I don't need to ask u how or where can I dl it back

我睇下搵唔搵到專人答你~哈!
 樓主| AMAT 發表於 2008-1-8 20:17:28 | 顯示全部樓層
teamlosi 發表於 2008-1-12 01:22:51 | 顯示全部樓層
原帖由 AMAT 於 2008-1-7 02:04 發表

因為佢係內置咗設定,所以咁o既情況係SET中位問題,可能你要SET一SET車控個中位.
如果唔知可以攞埋支控落鋪到搞.

並唔係唔正常O既問題嚟~!^_^

經過長細測試發覺電變本身是有起油延遲毛病,當接上電源待登号跳定一比大油,motor不是立即開動,已是要停一迅間才動,但在行車
途中增減油門是正常的,情況是車子每當停車再開問題便會再次發生,已將中位作加减前後移動都是這樣(當然是電變訊号停定才改動)
所以請向廠方反~~~.thank

樓主| AMAT 發表於 2008-1-12 01:38:32 | 顯示全部樓層
原帖由 teamlosi 於 2008-1-12 01:22 發表

經過長細測試發覺電變本身是有起油延遲毛病,當接上電源待登号跳定一比大油,motor不是立即開動,已是要停一迅間才動,但在行車
途中增減油門是正常的,情況是車子每當停車再開問題便會再次發生,已將中位作加& ...

邊一款電變發生呢個問題?
用咩O野遙控器?咩摩打?