RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
收起左側

[工房推介]TOPRACING電變系列本星期底到港!

樓主| AMAT 發表於 2007-12-7 22:10:01 | 顯示全部樓層
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-7 22:29:00 | 顯示全部樓層
原帖由 @[email protected] 於 2007-12-7 22:27 發表
電變本身可唔可以set???

係控到SET,唔可以係電變到SET
Triton 發表於 2007-12-11 23:03:51 | 顯示全部樓層
請問80A可唔可以用到23T 和 19T?
thx!!
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-11 23:09:32 | 顯示全部樓層
原帖由 Triton 於 2007-12-11 23:03 發表
請問80A可唔可以用到23T 和 19T?
thx!!

最好唔好囉......
易過熱.

要用到23T或19T最好用呢個MCTXXR
又或者即將到港O既240A都可以FIT呢個要求.
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-12 00:27:16 | 顯示全部樓層
小小廠方資料想講返,所有TOPTOY電變廠方建議最高電壓係7.2V.....

超過7.2V O既使用下,如果發生任何問題,我地都係唔會有保修.
Triton 發表於 2007-12-12 00:52:00 | 顯示全部樓層
即係點呀....我買個陣時知4眼哥哥仔話可以用到9.6V架喎!!!
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-12 01:05:04 | 顯示全部樓層
原帖由 Triton 於 2007-12-12 00:52 發表
即係點呀....我買個陣時知4眼哥哥仔話可以用到9.6V架喎!!!

我錯,如果你覺得有問題,你聽日可以退返,我會同鋪頭講返.

最高7.2V
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-12 01:13:35 | 顯示全部樓層
如果係因為語言上O既誤會,我個人願意退返錢俾你.電變你可以KEEP返.
artlas 發表於 2007-12-19 00:28:04 | 顯示全部樓層

MCTXXR is TOP model of this serious??

is MCTXXR is the most TOP model of this serious??
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-19 00:56:37 | 顯示全部樓層
原帖由 artlas 於 2007-12-19 00:28 發表
is MCTXXR is the most TOP model of this serious??

SERIES.....

係,暫時係最TOP
raybee1211 發表於 2007-12-19 05:26:26 | 顯示全部樓層
我前幾日買左反來玩,但頭先第一次玩左唔夠一排電架車就停左 我用3600電 23t雙星 rz    而家點算,係咪拎去買果間野有2得換,定係等怇維修??我後 日入tc玩,如果冇得換都唔知點算
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-19 10:18:08 | 顯示全部樓層
原帖由 raybee1211 於 2007-12-19 05:26 發表
我前幾日買左反來玩,但頭先第一次玩左唔夠一排電架車就停左 我用3600電 23t雙星 rz    而家點算,係咪拎去買果間野有2得換,定係等怇維修??我後 日入tc玩,如果冇得換都唔知點算

攞返去鋪頭同你CHECK.

係正常接綫情況下,應該唔會咁......

攞返去睇睇啦......
raybee1211 發表於 2007-12-19 23:21:56 | 顯示全部樓層
今日拎左去啦,隻電變駁電有燈,有反應,但係個犘打就冇反應,唔該快d幫我攪攪佢啦,thx
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-20 09:39:05 | 顯示全部樓層
原帖由 raybee1211 於 2007-12-19 23:21 發表
今日拎左去啦,隻電變駁電有燈,有反應,但係個犘打就冇反應,唔該快d幫我攪攪佢啦,thx

OK~我會盡快處理~
raybee1211 發表於 2007-12-22 04:23:50 | 顯示全部樓層
請問俊隻電變點情況.要維修定係有得換呢?維修又要幾錢同幾時有得拎呢?買左反來我都未試清楚就冇得玩,好想快d有得玩 庥煩你幫幫忙,唔該晒!!令外枇問下你地果隻servo 既價錢同性能,我想知唔係數馬果d有冇係快d架,0.22好似好慢
jackfai 發表於 2008-1-22 21:14:48 | 顯示全部樓層
我想問個MCTXXR 玩白豬/黑豬
會唔會過熱架 qq
 樓主| AMAT 發表於 2008-1-22 22:41:22 | 顯示全部樓層
原帖由 jackfai 於 2008-1-22 21:14 發表
我想問個MCTXXR 玩白豬/黑豬
會唔會過熱架 qq

正常齒比下係一定唔會出現過現問題
 樓主| AMAT 發表於 2008-1-22 22:41:43 | 顯示全部樓層
原帖由 raybee1211 於 2007-12-22 04:23 發表
請問俊隻電變點情況.要維修定係有得換呢?維修又要幾錢同幾時有得拎呢?買左反來我都未試清楚就冇得玩,好想快d有得玩 庥煩你幫幫忙,唔該晒!!令外枇問下你地果隻servo 既價錢同性能,我想知唔係數馬果d有冇係快d架,0.22好 ...

幾時?邊隻?
jackfai 發表於 2008-1-23 00:11:41 | 顯示全部樓層
原帖由 AMAT 於 2008-1-22 22:41 發表

正常齒比下係一定唔會出現過現問題

但係我都唔見有得賣ge
係唔係要問佢架 ???
raybee1211 發表於 2008-2-12 18:45:50 | 顯示全部樓層
個散熱冇左有冇得買番個架>>?????????