RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1634|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我的TT01~修正版

hin5509 發表於 2007-12-23 23:24:14 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
之前版  http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=65157&extra=page%3D1
現在版
已改用了可校的前後上臂了,改用了BLUE BIRD BMS-620 SERVO(原本是用FUTABA FP.S148的陳年SERVO)
jackychan1203 發表於 2007-12-24 02:05:23 | 只看該作者
觀星是答案 發表於 2007-12-24 02:20:49 | 只看該作者
我仍然係覺得唔需要將所有 parts 金屬化的
 樓主| hin5509 發表於 2007-12-25 01:15:32 | 只看該作者
原帖由 觀星是答案 於 2007-12-24 02:20 發表

師兄乜你架車咁新嘅!!
你個支傳動直濕頭尾果兩個金屬杯是什麼牌子的?我也買了這個零件,但裝左上去發覺不合用,虛位勁多呢!用原裝膠直濕就合用,金屬直濕就用不到了

樓主| hin5509 發表於 2007-12-25 01:56:26 | 只看該作者

今日又改了小小野~~

係servo果度d零件及果支推杆,同埋換左管住四個轆果件六角形零件及四條呔
都唔知換唔換埋果set炭化底板好.....

jasonbb 發表於 2007-12-25 23:47:05 | 只看該作者
原帖由 hin5509 於 2007-12-25 01:15 發表

師兄乜你架車咁新嘅!!
你個支傳動直濕頭尾果兩個金屬杯是什麼牌子的?我也買了這個零件,但裝左上去發覺不合用,虛位勁多呢!用原裝膠直濕就合用,金屬直濕就用不到了

要用tb 4條軸~
rk2 發表於 2007-12-26 11:25:38 | 只看該作者
原帖由 觀星是答案 於 2007-12-24 02:20 發表

我很同意啊 !!
觀星是答案 發表於 2007-12-26 11:33:44 | 只看該作者
原帖由 hin5509 於 2007-12-25 01:15 發表

師兄乜你架車咁新!!

因為中間支直軸係 TV Evo4 的中軸

用 TT01 的中軸, 隻杯 zip 晒 2 邊 O-Ring 都唔掂
WallaceNg 發表於 2007-12-26 12:52:10 | 只看該作者
原帖由 hin5509 於 2007-12-25 01:56 發表
係servo果度d零件及果支推杆,同埋換左管住四個轆果件六角形零件及四條呔
都唔知換唔換埋果set炭化底板好.....

想知用金屬六角有咩好處?
ERIXON 發表於 2007-12-26 15:33:11 | 只看該作者
我架TT-01極少改~~
極品︾Drift 發表於 2007-12-26 15:53:02 | 只看該作者
其實想問下..你的車車改到甘用左幾$$改牙??
因為我都幾想大改車車!!
 樓主| hin5509 發表於 2007-12-27 02:26:22 | 只看該作者
原帖由 極品︾Drift 於 2007-12-26 15:53 發表
其實想問下..你的車車改到甘用左幾$$改牙??
因為我都幾想大改車車!!

老實講,這部車不值得去大改的,很不化算!!我沒怎計過改了多少錢,我諗起碼都用左2至3千元!!如果你有2-3千蚊拿出黎改呢架tt01,我勸你買多架yokomo好過,學下觀星兄那樣吧!淨係改d有需要的零件就好了!!盡可能不要用3racing d 零件!!因為好鬼易爛的!!只是玩左幾次,爛鬼左尾直隻齒牙,修理好後跟住又爛鬼左頭單隻齒牙!!咁就無左差不多300蚊!!激死我了 ,http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... &extra=page%3D1
而我只係為靚而去改的呢
最新版本~~
換左trf避震,加左尾平行bar