RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 無名小卒
打印 上一主題 下一主題
收起左側

鈞仔 發表於 2008-1-17 15:25:45 | 只看該作者
wangjianam 發表於 2008-1-17 15:45:40 | 只看該作者
你们好我也是比较喜欢玩这个车 已经有朋友改过这车玩
http://bbs.rcfans.com/viewthread ... &extra=page%3D1
cyken2512 發表於 2008-1-17 19:24:30 | 只看該作者
原帖由 wangjianam 於 2008-1-17 15:45 發表
你们好我也是比较喜欢玩这个车 已经有朋友改过这车玩
http://bbs.rcfans.com/viewthread ... &extra=page%3D1

哈哈哈哈哈~~~底板同二楼板头贴佐碳钎贴纸...
貌似金属件既...........其实系喷佐镀烙色.....
架车只不过系刚刚买翻离就爆散佐重新砌过同贴埋D贴纸,喷过D色咋~~
只原装电变买翻离仲要系坏既,,,入边有D野系度条条FING....
kkchung 發表於 2008-1-17 23:24:44 | 只看該作者
原帖由 鈞仔 於 2008-1-17 15:25 發表

你試下改下 ...可以ge開post分享下

歐洲有那套件買,但要網上買。

賣EUR 13,20
kkchung 發表於 2008-1-17 23:27:47 | 只看該作者
原帖由 cyken2512 於 2008-1-17 19:24 發表

哈哈哈哈哈~~~底板同二楼板头贴佐碳钎贴纸...
貌似金属件既...........其实系喷佐镀烙色.....
架车只不过系刚刚&#2008 ...

很有趣啊!
鈞仔 發表於 2008-1-18 16:03:43 | 只看該作者
原帖由 kkchung 於 2008-1-17 23:24 發表

歐洲有那套件買,但要網上買。

賣EUR 13,20

With Drift Kit Vmax you can make the wildes drifts!
The tyres are made from hard plastic which will make your car drift much e ...

用上這套件就可以玩飄移?
kkchung 發表於 2008-1-19 01:21:17 | 只看該作者
原帖由 鈞仔 於 2008-1-18 16:03 發表

用上這套件就可以玩飄移?

原廠呤和HPI的飄移呔體積不太合式,所以便要用止G.P.M.生產的 Wheel adaptors (GPMMFL010)。以便直接用上HPI的飄移呔和呤。
hyde 發表於 2008-1-22 12:20:49 | 只看該作者
呢嫁野即買即玩 又有option野upgarde 我做完白老鼠後都毒左7個friend玩 正呀
kkchung 發表於 2008-1-25 02:00:27 | 只看該作者
原帖由 hyde 於 2008-1-22 12:20 發表
呢嫁野即買即玩 又有option野upgarde 我做完白老鼠後都毒左7個friend玩 正呀

我也是,現在等GPM油壓仔看能否在香港買得到。
Nori 發表於 2008-2-4 01:14:14 | 只看該作者
brother,深圳有得賣嗎?
rk2 發表於 2008-2-4 08:56:38 | 只看該作者
brother, you live in SZ ? otherwise, I think better buy in HK. no need to carry a long way and price will not be much difference wow
Nori 發表於 2008-2-4 19:58:15 | 只看該作者
As i will go to SZ in new year,just guess whether i can get a better deal there.

Brother rk2,thanks for your advice.
SpidermanRC 發表於 2008-2-11 02:30:06 | 只看該作者
我都出左部la!!

我都毒左個friend玩 正呀
SpidermanRC 發表於 2008-2-11 02:31:42 | 只看該作者
原帖由 kkchung 於 2008-1-19 01:21 發表

原廠呤和HPI的飄移呔體積不太合式,所以便要用止G.P.M.生產的 Wheel adaptors (GPMMFL010)。以便直接用上HPI的飄移呔和呤。

now in stock?? about how much?? THX
kkchung 發表於 2008-2-11 02:40:14 | 只看該作者
原帖由 SpidermanRC 於 2008-2-11 02:31 發表

now in stock?? about how much?? THX

問了展藝模型是代工生產給外地公司,所以他們自己還沒有買。現只見到網上有售。
mui政 發表於 2008-2-11 14:39:50 | 只看該作者
我today~去到~都想buy~0 but冇$$
EX超龍 發表於 2008-2-15 18:39:57 | 只看該作者
=.=我想知明天16-2-2008(星期6)有冇得賣?有其他色揀?全套?不過不包電(控..用咩電的)?如果要改一改馬達.夠玩1-2hr.幾錢左右? =.="最緊要係岩唔岩我這些新手玩?haha 仲有你估大約幾時先會壞?會壞什麼野先=v=買定都好...THX..我之前d 1:18車 多數壞馬達(個馬達要推一推先會動).>電變(冇神神自己燒左)...

kkchung 發表於 2008-2-16 02:56:17 | 只看該作者
原帖由 EX超龍 於 2008-2-15 18:39 發表
=.=我想知明天16-2-2008(星期6)有冇得賣?有其他色揀?全套?不過不包電(控..用咩電的)?如果要改一改馬達.夠玩1-2hr.幾錢左右? =.="最緊要係岩唔岩我這些新手玩?haha 仲有你估大約幾時先會壞?會壞什麼野先=v=買定都好.. ...

這個弟也不清楚今天好像還看到有一臺,兄要到萬里模型問問才能真正確定貨源。

色共有四種金、黑、藍、綠。

發射用棵AA電。

改馬達夠玩1-2hr這弟也不清楚,只知我在橋低遙控車場用原裝馬達及INTELLECT 1400mah 5Cell 6V 以弟較慢的控制技術連續慢行約剛有二十分鐘左右。

我也會覺得正常玩原裝馬達會較先壞掉,因齒輪比較快馬達度很高。
kkchung 發表於 2008-2-16 03:01:32 | 只看該作者
馬達要推一推動多是用完了碳刷、彈簧過熱而變型或變軟或銅頭死掉後。這時馬達大多用的電流很大,但沒有扭力。如用下去不理牠也有機會弄壞電子變速。
EX超龍 發表於 2008-2-16 09:09:15 | 只看該作者
原帖由 kkchung 於 2008-2-16 03:01 發表
馬達要推一推動多是用完了碳刷、彈簧過熱而變型或變軟及銅頭死掉後。有很多時馬達用的電流很大,但沒有扭力。如用下去不理牠也有機會弄壞電子變速。

=0="oic..thx