RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4435|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

點解我架MINI-Z awd甘慢ge?

isaacleeaa 發表於 2008-1-20 14:30:11 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我用e隻motor既,好唔好呢?thx!!

仲有有冇師兄介紹我用邊隻?要快ge!thx
haeconelson 發表於 2008-1-20 14:32:17 | 只看該作者
加左fet未?
 樓主| isaacleeaa 發表於 2008-1-20 17:51:50 | 只看該作者

回復 2# 的帖子

未........................
scalpel 發表於 2008-1-20 18:41:26 | 只看該作者
ANDYMIRIAM 發表於 2008-1-21 00:52:14 | 只看該作者
加左fet之後先諗摩打啦
Ang 發表於 2008-1-21 09:54:41 | 只看該作者

X-Speed

X-Speed is safe for stock PCB so don't expect X-Speed to be *fast*.

Like the other member said, you'd need to stack FET first before you try other modified motors on the market.  Fast motor draws much larger current than X-Speed and the stock FET usually cannot handle it.  Stock FET just overloads and short out.
sumandy 發表於 2008-1-21 15:43:04 | 只看該作者
你想快? 你台xxxpeed時有冇撞野, 部車setting有冇問題先? 上面兩樣未做好換快麼你只會快D爛野!!!
ANDYMIRIAM 發表於 2008-1-21 15:44:26 | 只看該作者
原帖由 sumandy 於 2008-1-21 15:43 發表
你想快? 你台xxxpeed時有冇撞野, 部車setting有冇問題先? 上面兩樣未做好換快麼你只會快D爛野!!!

仲有~~你個X-SPEED 唔係FOR AWD 係FOR 02 嫁...

scalpel 發表於 2008-1-21 17:56:05 | 只看該作者
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-1-21 15:44 發表

仲有~~你個X-SPEED 唔係FOR AWD 係FOR 02 嫁...

But for drifting is excellent!
ANDYMIRIAM 發表於 2008-1-21 18:00:43 | 只看該作者
原帖由 scalpel 於 2008-1-21 17:56 發表

But for drifting is excellent!

但係佢....唔似想玩DRIFT...
係令一個POST 我見佢用直紋尾呔,仲一條裂晒既光頭頭呔...我諗尼個X-SPEED 應該用唔著...
scalpel 發表於 2008-1-21 18:07:36 | 只看該作者
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-1-21 18:00 發表

但係佢....唔似想玩DRIFT...
係令一個POST 我見佢用直紋尾呔,仲一條裂晒既光頭頭呔...我諗尼個X-SPEED 應該用唔著...

Of course.....must add FET and change to other motors!
 樓主| isaacleeaa 發表於 2008-1-21 20:23:59 | 只看該作者
甘大家建議我用邊隻motor ar?thx

如果我想玩drift又想玩直路,甘用咩motor好?
ANDYMIRIAM 發表於 2008-1-21 21:02:01 | 只看該作者
原帖由 isaacleeaa 於 2008-1-21 20:23 發表
甘大家建議我用邊隻motor ar?thx

如果我想玩drift又想玩直路,甘用咩motor好?

你意思係想玩一部快既飄移車?
定一話係你想搵玩飄移,轉settting之後,變返快車既摩打?

如果你意思係想玩一部直路要好快既飄移車,
無兩存其尾既...你想要直路快,但係飄移入灣會比較難控制
如果要減好多highpoint黎控制...咁要咁快黎做咩尼???
如果係好有信心控制得好好既話!都可以嘗吓既...

但係我個人應為..x-speed 用黎飄其實好好用嫁啦~又好力又慳電...
其實x-speed飄移都好好飄嫁啦!
checkie 發表於 2008-1-22 00:17:54 | 只看該作者
x-speed係好好飄,but唔係呢隻x-speed囉
 樓主| isaacleeaa 發表於 2008-1-22 12:38:38 | 只看該作者
咁atiomc?good?
ANDYMIRIAM 發表於 2008-1-22 12:57:19 | 只看該作者
原帖由 checkie 於 2008-1-22 00:17 發表
x-speed係好好飄,but唔係呢隻x-speed囉

係woo~係woo~佢隻x_speed唔係for awd個個黎~
嘉頓子 發表於 2008-1-22 14:34:28 | 只看該作者
係喎話時話我架車撘左fet....換邊隻魔打好?!
scalpel 發表於 2008-1-22 14:37:44 | 只看該作者
原帖由 嘉頓子 於 2008-1-22 14:34 發表
係喎話時話我架車撘左fet....換邊隻魔打好?!

Ad stock!
 樓主| isaacleeaa 發表於 2008-1-22 17:30:59 | 只看該作者
the motor call {{AD stock}}?
hillfaihk 發表於 2008-9-15 22:02:21 | 只看該作者
唔該.有無c兄有 for awd個隻x speed D相呢?因小弟個個好似都係同樓主個個一樣..唔知點分呢?驚買錯野............... thz!!