RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: chasegtruck
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我想問AWD要可以去跑車場要洗幾多$$

checkie 發表於 2008-3-10 14:15:30 | 只看該作者
有心玩的話,直接上車場問人比較好,皆因這裡太多人得個吹字
 樓主| chasegtruck 發表於 2008-3-10 16:56:18 | 只看該作者
我想問PN個分98MM尾擔要幾多錢?
checkie 發表於 2008-3-10 17:18:14 | 只看該作者
要睇brand而定,pn為最貴,but亦最好,update既價錢唔多清楚,不過唔介意二手的話,我估大把人可以放俾你,因為差不多個個都唔用佢玩98mm
sfdo 發表於 2008-3-10 20:25:56 | 只看該作者

都唔可以話哂錢o既。
AWD 或 02 各有各好。
玩 02 最重要就係條車尾買o岩 partS,不過02要跑得勁,都同樣要花唔少錢。 但要花O既精神可能比 AWD 多好多。s
haeconelson 發表於 2008-3-10 21:02:32 | 只看該作者
樓主,其實乜都有人玩,乜都有人話,各有各好,各有不足,AWD同02兩樣不一,你自己試過先知,
02易入門,快要高技術,要走線位,不出錯.
AWD要整得好,要爆,要好電好差機,多fet,貴珠差,常修理,所以最快!!!!因為性能好好多!
好似AE86,S15 同D 6,7代比較,係人都知後者車的性能高D!
你唔玩過聽人吹,咪浪費時間!
快D買一架,上來玩!!!!!!!!!
haeconelson 發表於 2008-3-10 21:05:29 | 只看該作者
原帖由 checkie 於 2008-3-10 04:21 發表
02唔係唔好,but一定無awd咁好囉

兄台,AwD有乜好?你走乜setting?可否教下小弟!
 樓主| chasegtruck 發表於 2008-3-10 21:27:10 | 只看該作者
我想問一下MR-02,個基礎同1比10遙控車是否一樣
 樓主| chasegtruck 發表於 2008-3-10 21:40:38 | 只看該作者
先斬後咒    3月24日出部MR-02改可以同大家玩

如果有BENZ CLS 500 就好 扮有錢佬

checkie 發表於 2008-3-10 21:45:00 | 只看該作者
兄台,AwD有乜好?你走乜setting?可否教下小弟!

awd有乜好?不如你上mms or ct 睇下有邊個跑得快唔係用awd啦,我睇我唔需要我去答你
瘋語飄移 發表於 2008-3-11 00:25:43 | 只看該作者
原帖由 checkie 於 2008-3-10 21:45 發表

awd有乜好?不如你上mms or ct 睇下有邊個跑得快唔係用awd啦,我睇我唔需要我去答你

可能佢想玩車唔駛快 我都想知有咩車唔駛打理,都係果句...睇下佢對車既要求有幾高
ANDYMIRIAM 發表於 2008-3-11 12:36:38 | 只看該作者
大家研究姐~~~~以事論事~
首先我亦應同AWD比02佳....

亦不是02不好....但awd與02....我當然會簡買awd....為首撰吧!

02與awd設計跟本不同.....
為何要先買02了解部車...再買awd呢!!
兩車限本設計上有別.....動力分配及重力分配設計上與控制方法跟本不一.....
開油與收油時間跟本就不同....

若大家覺得02比AWD優勝地方!!!
那倒不如先說說02有何比awd優勝的地方吧..!
為何先要買02?那何不考慮f1...

若以價$平為一個玩快車的考慮因數.....
我只可說是一分錢一分貨........貴...不會貴得很多
正如現實的AE86真的會比...一部EVO7/WRX定....優勝嗎?
若不活在卡通/漫畫世界內,我相信不能吧!
是夢想....吧!但現實始終歸於現實吧~!
樓主你自己考慮吧...想買什麼便買什麼!
"要求"要是達到你想要的便買吧!但別忘記當你達到你的要求時或你的要求以飽和時!
此物品還有沒有餘力去助你達成下一個要求/滿足感吧!
人的慾望是無窮無盡吧!那一種能完成我更多的要求便是我考慮的因數吧!

=]謝......

樓主| chasegtruck 發表於 2008-3-11 14:38:24 | 只看該作者
小弟廿四號會出去買車同parts,請問有沒有師兄可以同我去買,

大把野問
ANDYMIRIAM 發表於 2008-3-11 14:43:51 | 只看該作者
你有無時間..你可以上CT睇問了解部車先既~
我見意你先上車埸望一望先.....
了解少少兩部車
~買02/awd都唔重要~最緊要自己開心...
不過24/03星期一...車場兩邊都唔開...!
checkie 發表於 2008-3-11 20:14:31 | 只看該作者
ANDY真好人~~~
haeconelson 發表於 2008-3-12 00:27:25 | 只看該作者
人人玩法不同,02同AWD兩架我都有玩,玩得開心咪0k!!!!!!!話之你玩015定01,好多時人地話乜我都好少理,有趣有分過下引..........咪0K!

樓主我念你年紀細D,銀蛋不太多,所以先叫你玩02,

http://www.rc-hk.com/forum/viewthread.php?tid=29&sid=5rk7xQ
你一定要去上面個綱,註好才可看,佢教人整AWD!!!!!!!

樓主| chasegtruck 發表於 2008-3-13 19:06:27 | 只看該作者
我想問下部AWD如果換左個尾擔PARTS係唔係真係會慢好多?
椰禮 發表於 2008-3-13 20:17:58 | 只看該作者
原帖由 haeconelson 於 2008-3-12 00:27 發表
人人玩法不同,02同AWD兩架我都有玩,玩得開心咪0k!!!!!!!話之你玩015定01,好多時人地話乜我都好少理,有趣有分過下引..........咪0K!

樓主我念你年紀細D,銀蛋不太多,所以先叫你玩02,

http://www.rc- ...

個網我唔使註冊都睇到,連圖都係WO
真係冇銀彈咁改
 樓主| chasegtruck 發表於 2008-3-13 22:58:59 | 只看該作者
我想問下MR02改哂PN D零件 好唔好跑?

珠差買咩牌子好
haeconelson 發表於 2008-3-14 11:27:26 | 只看該作者
你用AD定AMband!?
 樓主| chasegtruck 發表於 2008-3-14 12:31:12 | 只看該作者
原帖由 haeconelson 於 2008-3-14 11:27 發表
你用AD定AMband!?

AM band