RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3038|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買機...電機...買邊架好呀

mtu4000 發表於 2008-3-22 19:30:02 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我而家玩架E-Sky Lama V4  幾好玩
我想買一架大架D電機,我又唔知買邊一架好呀
唔該...
獵狗 發表於 2008-3-22 19:38:31 | 只看該作者
450機?如果係就t-rex450se gf
我覺得幾低玩,因為我都買左
今日整緊
 樓主| mtu4000 發表於 2008-3-22 19:49:48 | 只看該作者
獵狗
你買架450機幾多錢呀
有冇相睇下呀
我想知道邊架機呀
唔該
獵狗 發表於 2008-3-23 00:20:55 | 只看該作者
買左$1980,吾知有沒貴左呢
http://www.align.com.tw/shop/index.php?cPath=22_25
依個網有得睇好多t-rex機
睇吓邊架你鍾意
WOVT 發表於 2008-3-23 18:39:45 | 只看該作者

回復 4# 的帖子

KWS都是賣$1580-$1780, 你在那裡買的???
benlcn 發表於 2008-3-23 18:43:28 | 只看該作者
恭喜晒
1980包D乜野?好似貴左D,V2都係2K4
仲有買左D乜野,買左控未?
如果而家想買機,最易砌都算係TREX450,價錢又平,同D大陸機差不多,零件又容易買
TREX除左450外,仲有500&600機(大細分別),之前興玩600N(油機),而家興玩TREX500
台灣仲有隻450機叫(雷虎)Thunder Tiger E325 Mini Titan,都幾平,不過全膠機,幾好飛
但係如果改金屬會貴過買TREX450V2
zifu 發表於 2008-3-24 00:24:39 | 只看該作者
我是版主,一定會叫你到大利行買狄
獵狗 發表於 2008-3-24 00:42:40 | 只看該作者
1980我都覺得貴左,但係我搵吾到邊到有得買便d....
包電(聽人講飛得個一陣),motor,速度調節器
不個我仲未買servo個d...
依家唸著買個401+9257(我見到入面有一隻尾servo,同一個401)$1280,同埋個d翼既servo$3x~$5x
加多個6ex 2.4g控($14xx)
我係元朗買,因為我住元朗
同埋如果我吾係吾識整我都吾會係元朗買,貴咁多
ukyo 發表於 2008-3-24 04:43:54 | 只看該作者
原帖由 獵狗 於 2008-3-24 00:42 發表
1980我都覺得貴左,但係我搵吾到邊到有得買便d....
包電(聽人講飛得個一陣),motor,速度調節器
不個我仲未買servo個d...
依家唸著買個401+9257(我見到入面有一隻尾servo,同一個401)$1280,同埋個d翼既servo$3x~$5x
...

冇法啦..果邊冇徑爭,係wks果邊會好d,買零件,買咩,果邊都平d,
benlcn 發表於 2008-3-24 06:39:30 | 只看該作者
如果買6ex 2.4,不如買DX7
SEVRO要買好D,65MG~$190隻
獵狗 發表於 2008-3-24 10:08:57 | 只看該作者
吾知有沒人教我set機呢?
因為我都想便d去kws買,便返幾百,買多幾個靚servo好個
ukyo 發表於 2008-3-24 13:57:28 | 只看該作者
原帖由 獵狗 於 2008-3-24 10:08 發表
吾知有沒人教我set機呢?
因為我都想便d去kws買,便返幾百,買多幾個靚servo好個

65MG 3隻比ccpm用,9257比尾用
獵狗 發表於 2008-3-24 23:22:45 | 只看該作者
吾得呀,爆哂budget啦
今日出kws買左個6ex2.4g    401+9257    其實我都有唸買幾個65mg不個又百幾一個
我都未買义機,到時買哂野,沒得飛仲死...
ukyo 發表於 2008-3-25 04:32:10 | 只看該作者
原帖由 獵狗 於 2008-3-24 23:22 發表
吾得呀,爆哂budget啦
今日出kws買左個6ex2.4g    401+9257    其實我都有唸買幾個65mg不個又百幾一個
我都未買义機,到時買哂野,沒得飛仲死...

义機可試找2手,電我朋友有...吾貴..
獵狗 發表於 2008-3-26 00:37:58 | 只看該作者
原帖由 ukyo 於 2008-3-25 04:32 發表

义機可試找2手,電我朋友有...吾貴..

幾錢先
bigbigboy 發表於 2008-3-26 06:41:33 | 只看該作者
原帖由 zifu 於 2008-3-24 00:24 發表
我是版主,一定會叫你到大利行買狄

ZF, How much in 大利行? I am planning to buy 1 wor.