RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4177|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

3PK&EX10

in4mation 發表於 2008-4-17 00:12:57 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
3PK定EX10D功能好D啊?
如果要買邊個好,好難取捨 ?
3pk_supra 發表於 2008-4-17 00:13:52 | 只看該作者
  兩支買哂未唔洗煩囉
 樓主| in4mation 發表於 2008-4-17 00:32:11 | 只看該作者
邊有感多錢買呀
MacUser 發表於 2008-4-17 00:49:16 | 只看該作者
你玩咩車? 就買咩控.
電 - EX10
油 - 3PK
 樓主| in4mation 發表於 2008-4-17 00:58:54 | 只看該作者
點解係電 - EX10
油 - 3PK .會好D咩?
唔係好明
3PK D功能好像好D是嗎
 樓主| in4mation 發表於 2008-4-17 01:00:38 | 只看該作者
我玩電車飄移,YOKOMO
MacUser 發表於 2008-4-17 01:26:47 | 只看該作者
3PK發射力比EX10強, 加上有HRS, 有咩事部可以Lock車, 小弟覺得3PK玩油你好D, 而EX10反應比3PK好少少, 如你覺得EX10靚仔又玩電車, 可以考慮EX10, 反而小弟覺得想快就選EX1 UR, 唔怕重及大支就一定11仔, EX10我覺得最唔值既, 做工差, 求其搵部手機既display重大過佢, 以前唔係玩Mini-Z, 真係唔想用! 依家有UR, 拿拿淋換, 不過UR做工一樣差, 但起碼快過EX10.
 樓主| in4mation 發表於 2008-4-17 02:13:17 | 只看該作者
功能大家都丫唔多.3PK&EX10是嗎?
烈火之魂 發表於 2008-4-17 02:17:57 | 只看該作者
原帖由 MacUser 於 2008-4-17 01:26 發表
3PK發射力比EX10強, 加上有HRS, 有咩事部可以Lock車, 小弟覺得3PK玩油你好D, 而EX10反應比3PK好少少, 如你覺得EX10靚仔又玩電車, 可以考慮EX10, 反而小弟覺得想快就選EX1 UR, 唔怕重及大支就一定11仔, EX10我覺得最唔 ...

你踏到10仔一文不值咁
長崎良尾 發表於 2008-4-17 02:49:19 | 只看該作者
10仔同3pk咪差不多.......其實用得晒"d"公能先講.....不過ko就日本制.點都好少少...
 樓主| in4mation 發表於 2008-4-18 01:58:55 | 只看該作者
{日本制.點都好少少.}點解呀........??
MacUser 發表於 2008-4-18 02:02:35 | 只看該作者
原帖由 長崎良尾 於 2008-4-17 02:49 發表
10仔同3pk咪差不多.......其實用得晒"d"公能先講.....不過ko就日本制.點都好少少...

就算打明Made in Japan我都唔信, 睇EX10同UR個外殼啤膠, 巳經係各牌字最差, 真係想睇下KO生產線係咩樣.

如果有時光機, 帶哂E+ D EX-10, UR, 11, 3PK, 4PK番去15年前, 相信最吸引一定唔會係KO!
長崎良尾 發表於 2008-4-18 02:19:03 | 只看該作者
原帖由 in4mation 於 2008-4-18 01:58 發表
{日本制.點都好少少.}點解呀........??

依個係一個qc問題.........
MacUser 發表於 2008-4-18 02:21:54 | 只看該作者
原帖由 烈火之魂 於 2008-4-17 02:17 發表

你踏到10仔一文不值咁

有個句講個句, 小弟覺得KO是眾牌字update最慢一間, 專一的外型, 超簡潔Display, 保留文字化介面, 獨特既啤膠花外殼, 唔貪新鮮唔心急, 2.4慢慢出, 專業設計, Mini-Z及大車2.4統獨立分開, 跌呔獨立發售, 更自由選擇.
長崎良尾 發表於 2008-4-18 02:24:53 | 只看該作者
原帖由 MacUser 於 2008-4-18 02:02 發表

就算打明Made in Japan我都唔信, 睇EX10同UR個外殼啤膠, 巳經係各牌字最差, 真係想睇下KO生產線係咩樣.

如果有時光機, 帶哂E+ D EX-10, UR, 11, 3PK, 4PK番去15年前, 相信最吸引一定唔會係KO!

就算打明Made in Japan都唔信....唔其.
中國係世界工廠...根本好多野都係中國做...但講qc日本人一向都做得好好....
長崎良尾 發表於 2008-4-18 02:35:18 | 只看該作者
原帖由 MacUser 於 2008-4-18 02:21 發表

有個句講個句, 小弟覺得KO是眾牌字update最慢一間, 專一的外型, 超簡潔Display, 保留文字化介面, 獨特既啤膠花外殼, 唔貪新鮮唔心急, 2.4慢慢出, 專業設計, Mini-Z及大車2.4統獨立分開, 跌呔獨立發售, 更自由選擇 ...

其實日本人保護意識好強...有一樣野你可能唔知...日本大半年前rc係唔可以用2.4g..最近先法例先改..
Futaba出2.4都係for出口..日本本土都係無得買..依家先有得買...
MacUser 發表於 2008-4-18 02:45:53 | 只看該作者
原帖由 長崎良尾 於 2008-4-18 02:24 發表

就算打明Made in Japan都唔信....唔其.
中國係世界工廠...根本好多野都係中國做...但講qc日本人一向都做得好好....

玩相機, 玩HiFi, 玩電子產品, 一拿上手, 果然係Made in Japan! 貴D都值.

同Friend一齊買UR, 一番屋企一開盒一睇就拿拿淋搵貼紙做美化, 轉頭個FD電話到就媽媽聲, 佢支UR係列既, 問我個支有冇, 我答無, 唔覺...因我巳用貼紙美化左, 他說十仔巳經差, UR更差, 我話算la, 玩具姐, 最重要係Made in Japan wor, 當睇唔到, 值la!!
KO既Made in Japan就是賣貴D既賣點??
艷男通渠佬 發表於 2008-4-18 02:57:58 | 只看該作者
Futaba係咪Made in Japan架
長崎良尾 發表於 2008-4-18 03:03:08 | 只看該作者
你睇下咪知囉......
艷男通渠佬 發表於 2008-4-18 03:04:51 | 只看該作者
睇邊道........