RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1805|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

剛看到Atomic推出超低價的新款帶紋高抓地力輪胎(對應KY RCP和地毯兩款)

rcfire 發表於 2008-5-29 22:29:21 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
剛看到Atomic推出超低價的新款帶紋高抓地力輪胎(對應KY RCP和地毯兩款)
very cheap Pricenly $20,cant not believe it!oh ,my god!

High Grip Formula Tire  

登錄/註冊後可看大圖

Tuesday, 20 May 2008  

Advantages:

1.) The Radial Tread Pattern is gaining more rear grip on acceleration;

2.) Two high grip models is complete testing on Carpet and RCP surface;

3.) The opposite turn of tread Pattern will different control feeling.  Please selection for situation.

Information:

Product ID:  AR-242-W08
Product Name:  8* Radial Groove Tire -Wide (for RCP Track)
Material:  Rubber
Color:  Black
Product ID:  AR-243-W06
Product Name:  6* Radial Groove Tire -Wide (for Carpet Track)
Material:  Silicium Rubber
Color:  Black

登錄/註冊後可看大圖

Close up:

登錄/註冊後可看大圖
800mah 發表於 2008-5-29 23:23:28 | 只看該作者
$20 係好貴, 相信呔係咁多part屎裡面 profit margin 最高既一種.
不過我真係好想知 6 度carpet 呔可以玩幾多排電
 樓主| rcfire 發表於 2008-5-30 07:57:30 | 只看該作者
原帖由 800mah 於 2008-5-29 23:23 發表
$20 係好貴, 相信呔係咁多part屎裡面 profit margin 最高既一種.
不過我真係好想知 6 度carpet 呔可以玩幾多排電

建議你買DRIFT胎來跑CARPET,永不磨損,只有磨爛CARPET,無數排電都OK,哈哈!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ANDYMIRIAM 發表於 2008-5-30 11:26:36 | 只看該作者
原帖由 rcfire 於 2008-5-29 22:29 發表
very cheap Pricenly $20,cant not believe it!oh ,my god!

High Grip Formula Tire  
http://www.rcatomic.com/atomic/images/stories ...

pn 6 度呔就真係好咬....不過真係去得好快....
行地毯大概3-5排電到,紋就無晒
但無紋後未至於控制不到.....

atm呢隻就未試過
我相信都不會多於5-7排...紋就會無晒吧..
還咬地與否相信都要試試再說吧!
若價格低了...但一晚要玩3-4套呔的....可能計落會比較貴吧
for比賽用就ok~既....但係平時玩的...真的會比較貴吧

那麼有人有用過呢隻呔~有report嗎??

樓主| rcfire 發表於 2008-5-30 11:39:02 | 只看該作者
講真,如果PN都有依只胎,前日落KWS問過,要30元,所以我先覺得ATM平,如果同ATM一樣幾排電無既話,效果一樣,我會選平者咯.始終荷包緊要啊.不過如果有D人系有處女情節,中意認住D貴野來買的,都無問題既.我話明自己無錢,買本雜志都會覺得貴咯,我已經好耐吾買拉,其實如果我有錢,一定會用最貴的,就算跑一排電無左的胎都無問題.哈哈

ANDYMIRIAM 發表於 2008-5-30 14:43:25 | 只看該作者
效果一樣當然可以試試用吧~~
其實FOR MINI Z AWD既野~我未必會考慮ATM 既PART
但我現時會買ATM既呔~~~
無疑ATM 既呔~現時係MINI Z 呢部車入邊~最岩我用......10度尾...

而ATM既呢隻6度及8度~就未試過....
待買了後再試吧....
.
唔知~KWS 返左貨了沒有呢?