RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1702|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

AWD配殼疑問

LokSpec 發表於 2008-7-16 00:01:22 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
http://www.atomicmods.com/Catego ... tibility-Chart.aspx

爬完幾版文
係唔係所有90mm同94mm殼都Fit個底的?

想用90mm又唔想用淨係用得0 offset頭尾窄軚 的殼
而94mm的 Corvette C5 睇落唔錯,頭轆可以多配搭(如果出C6或Z06就好 )

請問各位有冇好介紹?
椰禮 發表於 2008-7-16 04:24:05 | 只看該作者
通常90mm同94mm都用得,不過有d殼用係am板要用訓band,不過你我.4g都冇e樣野
至於用咩殼...我自己就覺得係個人喜好黎姐
 樓主| LokSpec 發表於 2008-7-16 09:43:37 | 只看該作者

一句講晒
要襟撞

而且又要多軨配,唔玩性能玩外觀
Toni 發表於 2008-7-16 22:38:04 | 只看該作者
補強lor
撞爛條脷隻殼都未爛
椰禮 發表於 2008-7-17 04:57:59 | 只看該作者
原帖由 LokSpec 於 2008-7-16 09:43 發表

一句講晒
要襟撞

而且又要多軨配,唔玩性能玩外觀

襟撞既話86應該輸.....上次係ct有師兄用86甩左好幾次(全殼甩)最後用膠紙補住~
不過好難有襟撞,fd sti 34都試過撞到半甩
多軨配e個問題......係指大殼用細軨定相反
kit1222 發表於 2008-7-17 05:55:04 | 只看該作者
原帖由 椰禮 於 2008-7-17 04:57 發表

襟撞既話86應該輸.....上次係ct有師兄用86甩左好幾次(全殼甩)最後用膠紙補住~

係CT玩86玩到甩曬殼果個咪係我
椰禮 發表於 2008-7-17 07:52:25 | 只看該作者
唔想指名道姓姐
雖說我都有86,不過冇係ct玩過
 樓主| LokSpec 發表於 2008-7-17 09:57:29 | 只看該作者
原帖由 椰禮 於 2008-7-17 04:57 發表

話時話
好似好少90mm闊殼咁,
大部份車殼都係配頭尾窄軨 零Offset

但又想用90mm設定
有冇出過90mm軟殼呀?

Aurora 發表於 2008-7-17 11:49:31 | 只看該作者
師兄, 想用90mm又要闊鈴d, 法拉利的Countach啦, 雖然未必用到好闊的offset, 但勝在重心低, 都算好跑架啦..但法記d殻就一定要訓band.

800mah 發表於 2008-7-17 12:00:23 | 只看該作者
原帖由 Aurora 於 2008-7-17 11:49 發表
師兄, 想用90mm又要闊鈴d, 法拉利的Countach啦, 雖然未必用到好闊的offset, 但勝在重心低, 都算好跑架啦..但法記d殻就一定要訓band.

Countach 唔係林寶的嘛~
Aurora 發表於 2008-7-17 12:14:02 | 只看該作者
啊! 出糗啦!   師兄講得好, 係林記!
(罪過罪過, 林記fans唔好插小弟… )
話時話, 林記同法記一樣, 通常都要訓band...
 樓主| LokSpec 發表於 2008-7-17 12:42:41 | 只看該作者
Only One?
咁我認命改番94mm算
Aurora 發表於 2008-7-17 13:24:55 | 只看該作者
重有一隻 MZB19 或 MZC21R-B Ferrari F40, 據聞是前窄2.5, 後闊2.5, 90mm的; 但我就未用過, 唔清楚的細節。