RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 教主
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Swashplate Balancer.....

ukyo 發表於 2008-7-30 13:28:11 | 只看該作者
因我用過..有冇花巧,好睇個人對機的要求,

因機的CG,flybar,大槳係裝機問題,應該要做好,

1.cg通常係尾sevro同esc同電的擺設問題
2.flybar吾平衡,機跟本不能正常飛行,嚴重會有共震,有landing.
3.大槳應該要鄧槳,如果吾係會雙槳,機的landing加大,反應下降,有共震

我幫人整機同自己用,用呢個野放落去,幾分鐘SET好晒平水,升起架機可放手,只係飛斻線先會走埋一邊,再用幾分鐘SET埋,用了可以話好快已經有90%~95%係平水
 樓主| 教主 發表於 2008-7-30 14:47:09 | 只看該作者
原帖由 ukyo 於 2008-7-30 13:11 發表

E325係450CP機,當會具玩可能又見報師兄 ..架機比T-REX重,基本要有2千6轉以上先會算穩定,打中人就......

E325一定會易飛,機設計係負delta設計,會比較鈍,有人會叫油機feel..450機油機感覺..

飛到SIM約得 ...

放心~ 依方面我很負責; 我會去 d 冇乜人既地方試~~~
( 其實係怕比人見到炒...好淤 @@" )
小步 發表於 2008-7-30 14:52:48 | 只看該作者
但如果唔係 老手真係唔見意飛e325
ukyo 都講哂e325 o既問題出來
幾煩人的
450se 都裝得下呢個canopy , 但要diy 改位, 同條尾要上網定
 樓主| 教主 發表於 2008-7-30 15:38:33 | 只看該作者
Umm...450 都幾有型...
等我兩隻都試吓先 ~~~
真係有西裝著 ?

ukyo 發表於 2008-7-30 16:04:17 | 只看該作者
原帖由 教主 於 2008-7-30 14:47 發表

放心~ 依方面我很負責; 我會去 d 冇乜人既地方試~~~
( 其實係怕比人見到炒...好淤 @@" )

..別人同自己一樣都好重要..有師傅砍了手指,有師傅半身不遂..

因係網分享機的知識同經驗,好想大家可了解又安全一齊享受玩機的樂趣