RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 赤鯛
打印 上一主題 下一主題
收起左側

tomy dirft 有無人兩個犘打換晒

terrynck 發表於 2008-8-10 19:13:13 | 只看該作者

Yes! 燒左買過部新出既
最新情報
11/27 R03 D1 YUKE'S CUSCO TEAM ORANGE ランエボⅨ \4,500-
11/27 DXセット01 TYPE:光 RX-7 FD3S \5,500-
11/27 DXセット02 TYPE:速 ニッサン GT-R \5,500-
10/23 05 三菱 ランサーエボリューションⅨ \3,500-
10/23 06 ニッサン シルビア (S15) \3,500-
09/25 R01 D1 HAYASHI AE86 LEVIN \4,500-
09/25 R02 D1 RE雨宮 RX-7 FD3S \4,500-
 樓主| 赤鯛 發表於 2008-8-10 19:40:50 | 只看該作者
原帖由 terrynck 於 2008-8-10 19:13 發表

Yes! 燒左買過部新出既
最新情報
11/27 R03 D1 YUKE'S CUSCO TEAM ORANGE ランエボⅨ \4,500-
11/27 DXセット01 TYPE:光 RX-7 FD3S \5,500-
11/27 DX&# ...

唔係話D1版有燈咩?
要TYPR光果隻先有燈?
昌隆 發表於 2008-8-10 20:30:24 | 只看該作者

回復 20# 的帖子

未有時間去買呀我
terrynck 發表於 2008-8-11 04:23:11 | 只看該作者
原帖由 赤鯛 於 2008-8-10 19:40 發表

唔係話D1版有燈咩?
要TYPR光果隻先有燈?

DXセット01 TYPE:光 RX-7 FD3S
= DX Set 01 TYPE: Optical
= RX-7 FD3S LED燈Set版

DXセット02 TYPE:速 ニッサン GT-R
= DX Set 02 TYPE: Speed
= NISSAN GT-R 快摩w/快齒?Set版

R01 D1 HAYASHI AE86 LEVIN
R02 D1 RE雨宮 RX-7 FD3S
tomatob 發表於 2008-8-11 12:01:55 | 只看該作者
後面用橙摩會好啲,前面用原裝就ok ,因為換晒前後架車會唔夠電去推,做成架車行下停下咁,如果用左紅摩,架車好快就冇電同唁夠力,玩得一陣就要換電,所以橙摩係比較岩少少,一隻都係20蚊到
昌隆 發表於 2008-8-11 23:14:57 | 只看該作者

回復 25# 的帖子

How about灰摩
你係星星橙摩定Tomy橙摩??
tomatob 發表於 2008-8-12 10:54:59 | 只看該作者
星星橙摩,力水同速度平衡啲,對電既消耗少啲,屋企唔大都幾岩用
 樓主| 赤鯛 發表於 2008-8-12 11:35:56 | 只看該作者
原帖由 昌隆 於 2008-8-11 23:14 發表
How about灰摩
你係星星橙摩定Tomy橙摩??

星星橙摩好好爆
昌隆 發表於 2008-8-12 12:01:55 | 只看該作者

回復 28# 的帖子

等我去買先
但洗晤洗改前摩??
怕飄不起
23208681 發表於 2008-8-12 12:08:16 | 只看該作者
請問"星星橙摩" 邊道有得買ar ?
昌隆 發表於 2008-8-12 12:37:06 | 只看該作者

回復 30# 的帖子

大部份模型鋪都有
23208681 發表於 2008-8-12 12:41:09 | 只看該作者
KWS ?
tomatob 發表於 2008-8-13 11:53:14 | 只看該作者
前面其實可以唔改,因本身個隻都夠快,反而係個回中力差少少,呢啲冇比例既轉向玩drift,轉向太快唔係好事,會甩尾多過飄
skywoo1105 發表於 2008-8-13 13:02:44 | 只看該作者
其實買多部aero返黎要條彈弓都 裝埋落去都夠玩啦...
真係冇改摩既必要..
friedrichavon 發表於 2008-8-13 15:34:21 | 只看該作者
原裝前摩係某d情況下會唔夠力轉,會轉左一半轉唔晒,有時又可能轉左之後hold唔住,不過只係好少情況之下會出現,要求唔高既話可以不理。

用驅動用雞摩做轉向會有改善。特別係改快左架車之後,搶會嚴重左,回中就要加強,回中加強左轉向摩都要同時加強。