RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2963|回復: 9
收起左側

Toptoys代理LIPO充電機即將到貨!

AMAT 發表於 2008-8-12 11:19:19 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
TOPTOYS代理O既LIPO充電機即將到貨啦!

12V輸入,有LIPO BALANCE功能,0.1-5A充電,1A放電,LIPO 1-6CEL, NICD NIMH 1-15CELL
附有溫度SENSOR
可USB連接電腦觀察數據(另購)

一年保養

呢個星期日到貨~
Lotus 發表於 2008-8-12 14:18:12 | 顯示全部樓層
幾銀???????????????
 樓主| AMAT 發表於 2008-8-12 14:44:50 | 顯示全部樓層
天照 發表於 2008-8-16 19:10:26 | 顯示全部樓層
已經到貨啦~

定價係HKD480,遙控工房版友購買有折扣優惠.

鍵全有售.
天照 發表於 2008-8-18 10:39:14 | 顯示全部樓層
大家購買時記得留意,由TOPTOYS/RC EVO代理O既LIPO差機,全部都係機上面貼有TOPTOYS正貨貼紙,並獨家由鍵全模型出售.
無正貨貼紙O既相同款式差機,TOPTOYS將不會提供任何保養或代保修.

敬請大家購買時留意.
gary 發表於 2008-8-18 22:48:48 | 顯示全部樓層
咪呀馮早前post個部??
 樓主| AMAT 發表於 2008-8-18 22:50:55 | 顯示全部樓層
原帖由 gary 於 2008-8-18 22:48 發表
咪呀馮早前post個部??

佢還佢果部,TOPTOYS還TOPTOYS代理果部......
我地係有一年保養,一個月零件質素保修.
Evo露筍 發表於 2008-10-30 16:29:04 | 顯示全部樓層
呢部機叉唔叉到亞馮sir出果隻12000mah電架?
 樓主| AMAT 發表於 2008-10-30 16:40:53 | 顯示全部樓層
原帖由 Evo露筍 於 2008-10-30 16:29 發表
呢部機叉唔叉到亞馮sir出果隻12000mah電架?

1. 最大5A充電,你12000mah,或者充到,但唔可以用到1C手則12A.....充到會較慢
2. 仲要睇佢係幾多S.....我自己唔知12000mah幾多S.....
3. 我諗大部份O既鋰電充電機,都係2S-3S,TOPTOYS呢部都係.....超過呢個S數(即PACK數)或者充唔到.....

我諗得唔得我都答你唔到,因為我都未試過舊電.
Evo露筍 發表於 2008-10-30 17:05:05 | 顯示全部樓層

回復 9# 的帖子

OK,thx~~或者我問返馮sir先~ ^^