RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1298|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

CR-01, 有小小問題請教!

比利羊 發表於 2008-8-21 00:08:17 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟想買大約在9月份出的新車CR-01, 有小小問題請教....
我想改CR-01為快少少的越野車!

01. CR-01原有速道有多快? 會好慢嗎?
02. 用好盈 35A ESC 及 16T 得嗎?
03. 有無平靚正大力防水伺服推介?(國產都得)
04. 組合 CR-01 的要點?
05. 必改 OPTION?

THX!
東京化工 發表於 2008-8-21 00:50:51 | 只看該作者
原帖由 比利羊 於 2008-8-21 00:08 發表
小弟想買大約在9月份出的新車CR-01, 有小小問題請教....

...

cr01係要黎慢爬,唔適合玩快,玩快買cc01
kaho0338 發表於 2008-8-21 00:52:55 | 只看該作者
原帖由 比利羊 於 2008-8-21 00:08 發表

...

cr01 本身的設計是慢爬, for 爬石用. 要"快少少"越野車可選擇HPI Wheekly king.

01. CR-01原有速道有多快? 會好慢嗎? 你落幾t魔打就有幾快, 但內齒比應該不會太快, cr01太快超易cup4
02. 用好盈 35A ESC 及 16T 得嗎? 哈哈......
03. 有無平靚正大力防水伺服推介?(國產都得) towerpro MG995

建議你選HPI Wheekly king
kaho0338 發表於 2008-8-21 00:56:15 | 只看該作者
HPI Wheely king 快跑又得, 改慢爬亦得, 因為hpi 出左套kit 比Wheely king改慢爬...
 樓主| 比利羊 發表於 2008-8-21 01:29:04 | 只看該作者
kaho0338 發表於 2008-8-21 12:45:56 | 只看該作者

i recommend you use 40t motor...