RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1748|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有關 JGTC SUPRA 車殼

standytam 發表於 2008-8-29 14:37:43 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問各位師兄!現時邊樹仲會有JGTC嘅SUPRA 車殼賣呢?如果係玩快車嘅,
可以用邊款車架而又可以安裝到SUPRA 車殼呢?小弟係初次玩MINI,唔該各位師兄!
scalpel 發表於 2008-8-29 15:55:59 | 只看該作者
AWD will be ok for the Supra body!
defcone 發表於 2008-8-29 19:45:22 | 只看該作者
 樓主| standytam 發表於 2008-8-29 21:45:04 | 只看該作者
原帖由 scalpel 於 2008-8-29 15:55 發表
AWD will be ok for the Supra body!

Brother!咁MR-02及MR-015係咪要加長或Cut短至裝到車殼呢?
另外如果買AWD淨車架太約幾錢,仲有該車架機本要改咩件至落到場呢?唔該哂!
defcone 發表於 2008-8-29 22:58:12 | 只看該作者
原帖由 standytam 於 2008-8-29 21:45 發表

Brother!咁MR-02及MR-015係咪要加長或Cut短至裝到車殼呢?
另外如果買AWD淨車架太約幾錢,仲有該車架機本要改咩件至落到場呢?唔該哂!

唔係啊, mr-02有得轉馬達座, 自由調教輪距.

AWD可以唔改都可以落場, 不過玩耐左就d人多數轉珠差, 加FET, 轉馬達.

建議第一樣全車換bearing.
 樓主| standytam 發表於 2008-8-30 01:31:03 | 只看該作者
原帖由 defcone 於 2008-8-29 22:58 發表

AWD可以唔改都可以落場, 不過玩耐左就d人多數轉珠差, 加FET, 轉馬達.

收到!咁而家AWD淨車架太約幾錢呀?請問有Brother知呢?Thanks!
scalpel 發表於 2008-8-30 01:33:39 | 只看該作者
原帖由 standytam 於 2008-8-30 01:31 發表

收到!咁而家AWD淨車架太約幾錢呀?請問有Brother知呢?Thanks!

2.4G AWD $850
scalpel 發表於 2008-8-30 01:34:24 | 只看該作者
原帖由 defcone 於 2008-8-29 19:45 發表

kws最大機會會有.

PS:Scalpel, 350z super gt 2007 裝落awd係咪要cut好多野.

Yes, the rear lower part.....need to modify...otherwise, it will touch the carpet
 樓主| standytam 發表於 2008-8-30 01:43:58 | 只看該作者
收到!唔該哂兩位Brother!
hillfaihk 發表於 2008-8-30 07:58:27 | 只看該作者
原帖由 defcone 於 2008-8-29 22:58 發表

咁c兄知唔知邊隻珠差&頭單向邊隻好d呢?玩漂移
scalpel 發表於 2008-9-1 18:23:20 | 只看該作者
原帖由 hillfaihk 於 2008-8-30 07:58 發表

咁c兄知唔知邊隻珠差&頭單向邊隻好d呢?玩漂移

Actually, the original Kyosho diff. is ok for drfiting already!