RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 老展啲嘢真係%^#%&%#$^#$ [打印本頁]

作者: ryancmlam    時間: 2008-11-2 21:55
標題: 老展啲嘢真係%^#%&%#$^#$
話說响老展買咗個畸形,五對hole for 18 to 22齒(原裝個有六對 for 16 to 21齒) 嘅DF01 (TA01/02)金屬麼打坐,我照足指示用中間對hole 裝麼打及用20齒玩DF01 buggy,點Q知佢竟然虛位奇大,唔夠3個圈就掃在我隻新買嘅大減齒

後尾用Yxxx Racing個金屬麼打坐試位,啲位都好準。都唔明老展點可以造到甘大虛位

老展啲嘢唔得以经有問題,會整呱其他嘢先至係最大嘅問題

各位兄弟請小心

作者: truckman    時間: 2008-11-2 21:58
標題: 回復 1# 的帖子
一向都知啦師兄
作者: ryancmlam    時間: 2008-11-2 22:05
原帖由 truckman 於 2008-11-2 21:58 發表
一向都知啦師兄

Reminder ah ma
作者: amzta14797    時間: 2008-11-2 22:12
佢D PRODUCT 10年前係咁 10年後都係咁 私好想知佢點生存
作者: kins    時間: 2008-11-2 22:13
any photo???
作者: truckman    時間: 2008-11-2 22:26
標題: 回復 4# 的帖子
一個願買或願賣就生存到
作者: ryancmlam    時間: 2008-11-2 22:39
標題: 回復 6# 的帖子
should say, 總會有人因趕時間,啉住唔會次次都咁差(點知真係 )而被騙
作者: garywong5368    時間: 2008-11-2 22:41
就係多得你既支持

佢先可以同我地一齊成長

不過你請我都唔會入去
作者: ryancmlam    時間: 2008-11-2 22:44
我平均每十年上一次當
上一次係Avante個頭臂碼

作者: beat    時間: 2008-11-2 22:45
標題: 回復 1# 的帖子
Dear Bro Ryan

i know the GPM is {banned} product when i was a start to playing my 2nd rc at Manta Ray, so i won't brother to getting any metal parts from them, save money for somthing else
作者: msmcreation    時間: 2008-11-2 22:45
原帖由 ryancmlam 於 2008-11-2 21:55 發表
話說响老展買咗個畸形,五對hole for 18 to 22齒(原裝個有六對 for 16 to 21齒) 嘅DF01 (TA01/02)金屬麼打坐,我照足指示用中間對hole 裝麼打及用20齒玩DF01 buggy,點Q知佢竟然虛位奇大,唔夠3個 ...

佢冇話你知邊個方向先o岩, 一掉轉就會裝錯都唔知.
為安全計....我都拆左佢裝yeah racing o個個
作者: truckman    時間: 2008-11-2 22:48
老五金店也有一些好野賣又未至於全部有問題,批批不同實有次貨,生小朋友都有不正常的,何况機做
作者: ryancmlam    時間: 2008-11-2 22:50
I try both side at home. The other side is very tighten. May be I need to try the 'tighten' side (maybe I installed incorrectly). Anyway, there is no mark in my one.
作者: msmcreation    時間: 2008-11-2 22:55
原帖由 truckman 於 2008-11-2 22:48 發表
老五金店也有一些好野賣又未至於全部有問題,批批不同實有次貨,生小朋友都有不正常的,何况機做

幫襯佢都要睇彩數
作者: truckman    時間: 2008-11-2 23:07
標題: 回復 14# 的帖子
16年冇好過的五金店,good luck
作者: manju    時間: 2008-11-3 00:15
十幾年前做細路仔時成日幫佢地~
自從買左幾支花心油壓後,冇幫襯了
作者: tiger1    時間: 2008-11-3 08:40
GPM does not know QC mah

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2