RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 火車城 [打印本頁]

作者: wah2320    時間: 2006-5-12 02:18
標題: 火車城
火車城

作者: karhey    時間: 2006-5-12 09:46
嘩, 勁呀!!! 好靚!! 一定花了很多心機!!!!
作者: simon    時間: 2006-5-12 20:07
原帖由 karhey 於 2006-5-12 09:46 發表
嘩, 勁呀!!! 好靚!! 一定花了很多心機!!!!

點解咁次在TTS裏見過係N系定HO呀..因為我見到有D好次N系有D又次HO...:lo你一定花左好多金錢和心機...請多多貼相上來分享
作者: wah2320    時間: 2006-5-12 21:50
標題: 火車城
全部都是N 系  (Kato) ,最近買了Tomix 火車鏡頭,已經閈始建設新一個火車城,完工後,再次 post 過 d 相啦!
作者: simon    時間: 2006-5-13 16:01
原帖由 wah2320 於 2006-5-12 21:50 發表
全部都是N 系  (Kato) ,最近買了Tomix 火車鏡頭,已經閈始建設新一個火車城,完工後,再次 post 過 d 相啦!

好呀..希望你的場景完成後..貼上來和各位車友分享
我自己就冇時間玩啦..所以D車都係用來睇多...
作者: s63d0018kim    時間: 2006-5-15 07:46
您的場景實在太壯觀了!想順便請教,由下數來第四張圖片,裡面那兩輛紅色跟黃色小汽車,是某種食玩嗎?
希望您的新場景早日完工,我的場景湖山鐵道,也請您多多指導。

作者: wah2320    時間: 2006-5-15 21:44
標題: 車仔
d 車仔唔係某種食玩, 我在一間模型店購買的,... 名叫(三和).10$一輛.我欣賞過你的場景湖山鐵道,真的另我大開眼界.... 但有一個問題? 見你湖山鐵道應該可以更大嗎?我見倒你有這麼大的地方,羨慕死我囉!!
作者: kityancy123    時間: 2006-5-15 21:50
我都有諗過玩
我以前草開d食玩車車...
但火車模型我覺得係最哂位既模型囉

作者: s63d0018kim    時間: 2006-5-16 08:05
您這場景裡樹比較多,看起來賞心悅目;
我那裡到處亂蓋房子,我老婆說那根本就是個「失控的城市」......
作者: o頭頭o    時間: 2006-8-16 21:30
嘩,,好大呀!!一定用左好多錢
作者: move    時間: 2007-2-6 17:00
very good
作者: thomas    時間: 2007-6-4 10:27
Woo~好㊣呀~好重本哦~
如果好似你咁玩,駛唔駛10多萬呀?

作者: wah2320    時間: 2007-6-6 17:45
thomas:你好! 火車城1,2,3,直到現在,大約十八萬左右.我現時計劃第四個火車城,預計8月完成.到時會有火車鏡頭video睇.......最斃有一次唔小心搭電忙記張100火牛轉220,一搭就燒左個接收器,唉!真慘,玩都未玩過......我走去鴻發問過老闆部鏡頭接收器有冇得救,老闆話叫我去鴨記問,我話問過,冇得整,老闆話6月會過日本,到時幫我問有冇得佩,.....希望啦!
作者: JR100    時間: 2007-6-6 20:04
原帖由 wah2320 於 2007-6-6 17:45 發表
thomas:你好! 火車城1,2,3,直到現在,大約十八萬左右.我現時計劃第四個火車城,預計8月完成.到時會有火車鏡頭video睇.......最斃有一次唔小心搭電忙記張100火牛轉220,一搭就燒左個接收器,唉!真慘,玩都未玩過......我 ...

點解唔去鴨記買過支鏡呀, 二,三百有交易

期待你的4號火車城!  你咁多個城咪要好多間房?!
作者: wah2320    時間: 2007-6-7 21:52
JR100你好! 我已經買過2支鏡頭.,都係在鴨記買的,不過好唔方便,玩唔夠一陣就要換電,因為個鏡頭好食電,我已經買左4舊9w叉電,都係效果一般,....你誤會啦!其實1,2,3火車城都係同一間房,我每次玩完一段時間我就重新設計過,,同時kato,tomix,隔一段時間會出新野,如果合適我就會買回來加落去.好似今次tomix新出路面電車,kato新出bus營業所等等...都會在火車城4出現.最重要就係每次設計一個火車城我都會增加火車行駛一圈的時間.由火車站出發,直至返回火車站.試過最長2分12秒.用kato控制器3度行駛,今次火車城4希望可以打破2分12秒啦!
作者: jm144    時間: 2007-6-25 19:04
feel so good
作者: kong    時間: 2007-7-18 13:30
幫火車城改左個名[火車之都]
作者: wah2320    時間: 2008-2-20 00:26
標題: 回復 17# 的帖子
多謝欣賞!!!
作者: james891031    時間: 2008-2-20 00:30
原帖由 wah2320 於 2008-2-20 00:26 發表
多謝欣賞!!!

E233系好正喎
有冇諗過入手

登錄/註冊後可看大圖

PS.點解好似連條路軌都擺側埋

作者: wah2320    時間: 2008-2-20 14:56
james891031兄:你好 !唔知E233系有冇飛輪裝置呢?如果有的話就直得買. 自從買了 (800系), (小田急50000形VSE) ,(Kato SD40車頭)之後 要買火車最重要要有飛輪裝置, 因為如果有飛輪裝置行走時會十分暢順,冇飛輪裝置就會行吓停吓,暢順度大打折扣.玩起來好冇癮.要買火車一定要有飛輪裝置.....
作者: pccw18882888    時間: 2008-4-18 12:36
very good:
作者: thomas    時間: 2008-5-10 21:19
有機會既話可以親身觀摩一下就好啦,因為太壯觀啦
作者: t2l    時間: 2008-5-29 23:12
原帖由 wah2320 於 2006-5-12 02:18 發表
火車城

好靚呀!真是眼界大開
作者: ck5200    時間: 2008-5-31 01:52
正牙... ..........
作者: 藍毛毛    時間: 2008-5-31 01:55
原帖由 ck5200 於 2008-5-31 01:52 發表
正牙... ..........

CK呢期好好境喎,
作者: wah2320    時間: 2008-5-31 10:48
標題: 回復 25# 的帖子
藍毛毛 : :你上次又話賣支芯比我?$100.
作者: wallace123    時間: 2008-5-31 20:49
Wah2320

Hi, I would like to join the model train as well. My target is to create a large layout of 2400 mm X 3000 mm. The anticipate date of completion is around mid of 2009.

By the way, will you consider to sell out part of your train or track, please contact me to discuss if you have time.

Wallace 98001016
作者: davidliu    時間: 2008-6-1 14:18
勁呀!!! 好靚!!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2