RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 有冇人可以就11/30buggy賽提醒吓大家有乜要留意? [打印本頁]

作者: buggy    時間: 2008-11-6 17:19
標題: 有冇人可以就11/30buggy賽提醒吓大家有乜要留意?
因我諗會有D好似我咁嘅新人。
好似:後備零件,裝備,等。
作者: byron.C    時間: 2008-11-6 17:34
後備車!辣雞!叉電!

基本上你間屋有既野都最好有!
作者: mikewu    時間: 2008-11-6 17:36
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=98228
作者: AMAT    時間: 2008-11-6 17:38
1.辣雞,因為你係到時要用大會摩打
2.零件,始終成米高O既跳台,損傷難避免
3.充電機,一部都OK,電就四至五排,偉高O的比賽通常都好舒服,唔太趕,只要每次鬥車出車前就襟充電,下一場就可以有新鮮電用.所以四至五排電係OK
4.蚊怕水,TC好多蚊

其餘就一般用開O既O野都OK.......
冇乜大特別O野......
作者: li5115    時間: 2008-11-6 17:49
原帖由 buggy 於 2008-11-6 17:19 發表
因我諗會有D好似我咁嘅新人。
好似:後備零件,裝備,等。

這個問題很個人化。
後備零件:視乎你用什麽車,每部車都會有特別易爛的部份。這個要靠你對部車的了解有幾深。
裝備:電電電,足夠的電、差機、發射電、Bands、維修/Set車工具、後備呔鈴。

我都是第一次參加,有錯請指。
作者: msmcreation    時間: 2008-11-7 02:51
原帖由 AMAT 於 2008-11-6 17:38 發表
1.辣雞,因為你係到時要用大會摩打
2.零件,始終成米高O既跳台,損傷難避免
3.充電機,一部都OK,電就四至五排,偉高O的比賽通常都好舒服,唔太趕,只要每次鬥車出車前就襟充電,下一場就可以有新鮮電用.所以四至五排電係OK ...

兩排Lipo夠唔夠? 四至五排好重皮
可唔可以講下rundown? 未玩過乜都唔識

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2