RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 其實孖星仲有唔小Buggy個摩打係用粗齒, 點解咁難買到既? [打印本頁]

作者: 推車    時間: 2008-11-13 00:09
標題: 其實孖星仲有唔小Buggy個摩打係用粗齒, 點解咁難買到既?
自從轉左鋰電加無刷之後就損耗快左,一出現輕微掃牙,行車嘈音大增,夜晚放車好唔方便

問左三、四間都冇得買

登錄/註冊後可看大圖

作者: kfli    時間: 2008-11-13 00:15
Add some smooth grease into the gear, it will extend your gear life time, try try la
作者: 推車    時間: 2008-11-13 00:23

登錄/註冊後可看大圖

我有用喱支,其實有冇用?
作者: 推車    時間: 2008-11-13 00:36

登錄/註冊後可看大圖

超霸雪油都用埋
作者: hihizaza    時間: 2008-11-13 00:42
AW太濃,用一般CERAMIC咪得囉,你呢隻想清潔都難呀 !!仲有唔好落太多呀!!!
作者: li5115    時間: 2008-11-13 02:21
原帖由 推車 於 2008-11-13 00:09 發表
自從轉左鋰電加無刷之後就損耗快左,一出現輕微掃牙,行車嘈音大增,夜晚放車好唔方便

問左三、四間都冇得買

登錄/註冊後可看大圖

偉高 有,摩打齒重有 19T ,但如果想耐玩就最好換個慢小小的摩打或改變駕駛習慣。
這部車的設計用 23T摩打 已差不多是極很。
作者: kfli    時間: 2008-11-13 07:32
I use general 雪油.

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2