RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: HPI新沙豬FLUX! [打印本頁]

作者: AMAT    時間: 2008-12-12 11:10
標題: HPI新沙豬FLUX!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

http://hpiracing.co.jp/contents/kits/savage_flux/index.html

無刷沙豬,最高達100KM/H!
痴線!
作者: MOKIT    時間: 2008-12-12 11:37
yen113400..........
作者: conrod    時間: 2008-12-12 11:43
Tower USD640
作者: tatame    時間: 2008-12-12 11:52
勁~~ 香港如果賣$51xx-52xx 都買得過

而家d無刷真係高效率~~ 又無煙,又環保~ 唔怪得咁多公司出油轉電convertion kit !

作者: havenlau    時間: 2008-12-12 14:12
宜家應該少左人玩油車
作者: Skyline    時間: 2008-12-12 14:13

Wa .... HPI 又出新豬喇

作者: conrod    時間: 2008-12-12 14:18
原帖由 tatame 於 2008-12-12 11:52 發表
勁~~ 香港如果賣$51xx-52xx 都買得過

而家d無刷真係高效率~~ 又無煙,又環保~ 唔怪得咁多公司出油轉電convertion kit !

因我想改玩電車,請教下幾個問題:

1.鋰電咩牌子好用?
2.怎避免鋰電大肚問題?
3.咩LI-PO叉機有220V入 ?

謝謝

作者: tatame    時間: 2008-12-12 14:22
原帖由 conrod 於 2008-12-12 14:18 發表

因我部想玩下電車,請教下幾個問題:

1.鋰電咩牌子好用?
2.怎避免鋰電大肚問題?
3.咩LI-PO叉機有220V入 ?

謝謝

鋰電我用開intellect ~ 唔錯, 有次試過玩到有一cell 電得2.6v 都無事

其實而家所有brushless 電變都有lipo cut off!!!唔會玩壞電,
作者: conrod    時間: 2008-12-12 14:31
原帖由 tatame 於 2008-12-12 14:22 發表

鋰電我用開intellect ~ 唔錯, 有次試過玩到有一cell 電得2.6v 都無事

其實而家所有brushless 電變都有lipo cut off!!!唔會玩壞電,

如果唔係成日玩,應怎存放?先充滿?

鋰電咩情況下會大肚?
作者: tatame    時間: 2008-12-12 14:41
原帖由 conrod 於 2008-12-12 14:31 發表

如果唔係成日玩,應怎存放?先充滿?

鋰電咩情況下會大肚?

唔好充滿~差機有storage mode ~~ 充到一cell 3.8V 充ok `
作者: conrod    時間: 2008-12-12 14:45
原帖由 tatame 於 2008-12-12 14:41 發表

唔好充滿~差機有storage mode ~~ 充到一cell 3.8V 充ok `

有邊隻叉機好用?
作者: tatame    時間: 2008-12-12 14:57
原帖由 conrod 於 2008-12-12 14:45 發表

有邊隻叉機好用?

Xcharger ~ 夠平~~ $300 樓下
作者: matlc1234    時間: 2008-12-12 21:35
係沙地到基本上玩唔到...
作者: tiger1    時間: 2008-12-13 22:52
原帖由 AMAT 於 2008-12-12 11:10 發表

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

...

100km/h is a little slow lah
作者: conrod    時間: 2008-12-14 17:25
原帖由 tatame 於 2008-12-12 14:57 發表

Xcharger ~ 夠平~~ $300 樓下

thanks

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2