RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: RC10T4 on 1:8 buggy wheels!~ [打印本頁]

作者: smallfaifai    時間: 2008-12-15 00:18
標題: RC10T4 on 1:8 buggy wheels!~

登錄/註冊後可看大圖

今日嘗試用一套1:8油buggy呔行架T4!
左右輪距比原本設計窄左,變左大轆咁。

架T4用上左一套GPM造o既17mm六角adaptor!(最離奇係呢套o野o係老展搵唔到,反而o係ebay搵到…… )

架車比原本仲靈活,亦唔會有2WD truck因為呔唔掂而唔好走o既情況(我仲要係用一套舊呔o架)

速度唔錯,不過似乎用大少少齒比會好D,起步反應可能會好D。

size真係好接近1:8!拍埋去都唔差好遠

o黎緊可以嘗試搵套1:8truggy呔用o係尾轆!唔知會點呢?.....

作者: minimini    時間: 2008-12-15 00:21
尾呔會唔會 hi 到殼 ??........
作者: smallfaifai    時間: 2008-12-15 00:23
原帖由 minimini 於 2008-12-15 00:21 發表
尾呔會唔會 hi 到殼 ??........

完全冇問題!不過好好笑o既係,覺得架車好細架咁囉……
作者: minimini    時間: 2008-12-15 00:25
woooooo........部車車仲加裝咗 RPM bumper.........超正 !!.........

部車睇落好鬼 cutie........
作者: smallfaifai    時間: 2008-12-15 00:35

bumper真係有用!如果唔係自己抄車or夾硬同真正1:8油雞開片的話

新增有關六角adaptor的原樣.....圖左係後轆的,右係前轆.....

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2