RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: q steer 零件 [打印本頁]

作者: 00zero    時間: 2008-12-19 00:22
標題: q steer 零件
我想問點樣改快部車同埋邊到有得買色合q steer 用既魔打同埋幾錢到
作者: forgetmyla    時間: 2008-12-19 01:11
1.加電
原裝一粒LR44+兩粒LR1130  (完全唔洗改電箱)
或 裝4粒LR1130(要擴充電箱)

2.換齒輪
改用橙齒 或 bit char g齒

3.換摩打
換Q-steer摩打 - 買其他指定車款會送
換bcg 摩打 - 係網上/模型鋪搵  (我見過灣仔太原街有3.0既摩打- -"不過要改摩打位先裝得落)
作者: Q-Steer    時間: 2008-12-19 09:08
原帖由 forgetmyla 於 2008-12-19 01:11 發表
1.加電

2.換齒輪

3.換摩打
換bcg 摩打 - 係網上/模型鋪搵  (我見 ...

这次要记住这个型号:LR1130
作者: skybread    時間: 2008-12-21 18:01
原帖由 forgetmyla 於 2008-12-19 01:11 發表
1.加電

2.換齒輪

3.換摩打
換bcg 摩打 - 係網上/模型鋪搵  (我見 ...

4粒1130好重嫁...

ps.水銀定鹼性??

作者: jasonyinbb2000    時間: 2008-12-21 19:11
Q-steer摩打
邊隻車係唔同摩打?
作者: forgetmyla    時間: 2008-12-21 20:39
標題: 回復 5# 的帖子
我淨係sure r34單車版有綠摩打@@聽講wrx都有

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2